Sabah

NILÜFER’E YATIRIMI BELEDIYE ENGELLIYOR

Bursa’da tüm ilçelere yaptıkları hizmetleri Nilüfer’e de yapmak istedikler­ini söyleyen Başkan Aktaş: İlçe belediyesi­ne hangi projeyle gittiysek, engelledil­er. Halk istedi diye meydana banklar koyduk, büyükşehir logolarını söktüler

-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Rumeli ve Balkan dernekleri­nin temsilcile­ri ve üyeleriyle buluştu. Toplantıya, Bursa Milletveki­lleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Ayhan Salman da katıldı. Son 5 senede Bursa’da yaptıkları hizmetleri­n fragman olduğunu, asıl filmin 1 Nisan’dan itibaren yayınlanac­ağını söyleyen Aktaş, muhalefeti­n Bursa’da sergilediğ­i tutumu da eleştirdi. Döneme damga vuran projelerin tamamına Belediye Meclisi’nde ‘hayır’ çektikleri­ni dile getiren Başkan Aktaş, “Hanlar Bölgesi’nin neyinde rant var? Uyum ve ahenk çok önemli. ‘Üçlü olsun, güçlü olsun’ diyoruz. Biz bunun faydaların­ı gördük. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ilçeye üç dört tane kapalı pazar alanı yaptı. Biz de Arabayatağ­ı’nda market ayarında kapalı pazar alanı açtık. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın yeri verdi.

Bizler de ilçeye harika bir pazar yeri kazandırdı­k” diye konuştu.

Aktaş şöyle devam etti: “Kültür Mahallesi, Konak Mahallesi gibi farklı mahalleler­de ‘Gelin şuraya gençlik merkezi yapalım’ dedik. İlçe belediyesi­nin merkezde arsaları var. Ortak protokol yapalım istedik. Ama maalesef bu zemini bulamadık. Hep rica ettim. Çalı’ya gittiğimde pazar yerini kapatmamı istediler. Hemen telefon açıp irtibat kurduk. Olumsuz cevap aldık. Vatandaşla­r meydana banklar yapılmasın­ı talep etti. İlçeyle irtibat kurduğumuz da ‘Programımı­zda yok’ dediler. Biz gidip uygulaması­nı yaptık. Ertesi gün Büyükşehir Belediyesi logolarını sökmüşler.”

*hd/h '(67(.

20 senelik belediye başkanlığı tecrübesi bulunduğun­u, önümüzdeki 5 senede de başarılı olacağına inandığını anlatan Başkan Aktaş, “Cesaretim var, özgüvenim var, tecrübem var, bilgi birikimim var. İyi bir ekibimiz var. İlçe belediye başkanları­mız çok donanımlı. 31 Mart seçimlerin­de de güçlü bir destek bekliyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye