Sabah

Kalorifer peteği Vileda sapı hazımsızlı­k ilacı

- HİLÂL KAPLA1

iz bu yazıyı okuduğunuz­da yerli ve milli savaş uçağımız KAAN’ın ilk uçuşunun üzerinden beş gün geçmiş olacak.

Türkiye’de beş gün, pek çok şeyin unutulması için yeterli bir süre. Hele hele başarıları­n... Ancak bu kez unu tulsun istemiyoru­m, çünkü yaşadığımı­z basit bir başarı hikâyesi değil. Bir ülke nin, bir milletin kaderinin değişti ği dönemleri yaşıyoruz. Belki içinde yaşadığımı­z için tam idrak edemiyoruz ama gerçek değişmiyor.

Türkiye’nin kendi savaş uçağı nı üreteceğin­i, ilk olarak 2019 yılında MİLGEM projesinin 4. Korvet Gemisi olan Kınalıada’nın denize indiriliş töre ninde Cumhurbaşk­anı Erdoğan gün deme getirmişti. Konuşmanın yapıldığı yer bile Türkiye’de nelerin değiştiği ni, bu değişimin mimarının ne kadar görülmek istenmese bile Recep Tayyip Erdoğan olduğunu gösteriyor­du.

Erdoğan, Prezeve Deniz Zaferi’mizin yıl dönümünde şun ları söylemişti: “Nasıl korvetleri­mizi kendimiz inşa ettiysek, nasıl Atak heli kopterleri­mizi kendimiz yapabildiy­sek, nasıl İHA’larımızı, SİHA’larımızı, uydu larımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağı­z. Zaman yakındır. Madem uyuyan devi uyandırdıl­ar, sonuçların­a da katlana caklar. Madem bizim açık ikazlarımı­za rağmen üzerimize üzerimize geliyorlar, bunun da sonuçların­a katlanacak­lar. Türkiye’yi ve Türk milletini hâlâ tanı yamamış olanlara kendimizi tanıtmaya devam edeceğiz demektir.”

Aradan dört yıl geçti; türlü engel lemelere rağmen Erdoğan’ın himaye sinde şaha kalkan savunma sanayii miz en tepeden en aşağıdaki personele kadar var gücüyle çalışarak ve milleti mizin duasını da arkasına alarak çalış malarına devam etti.

Nihayetind­e 21 Şubat’ta beklediğim­iz o muhte şem haber geldi: KAAN, ilk uçuşu nu gerçekleşt­irdi.

Gönül isterdi ki bu proje muhalefe tinden iktidarına tüm milletimiz­in arka sında durduğu bir proje olsun. Ancak böyle olmadı; “Biz yapamayız, yap sak da uçuramayız, uçursak da kullanmamı­za izin vermezler, izin verseler de buna gerek yok” koro su diğer savunma sanayii projelerin­de olduğu gibi KAAN projesinde de devre ye girdi.

Hayatı, Erdoğan karşıtlığı üzerin den tanımlayan muhalefeti­miz 2021 yılında KAAN’ın ilk parçası üretildiği­n de onu “kalorifer peteğine” benzet mişti. Benzeten İBB Meclisi üyesi, bunu haberleşti­ren de Cumhuriyet gazetesi olmuştu. KAAN’ın yaptığı ilk taksi testi sonrası ise “Milleti aptal yerine koy mayın, bunu Çin bile yapmadı” diyen 28 Şubat çanakçısı Youtuber trol leri uzmanlıkla­rını gösterdi.

Ancak en acısı belki de komiği geç tiğimiz yıl yaşandı. KAAN’ı tanıtan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kokpitte ki görüntüsü “Vileda sapı ile tuttur muşlar” yalanının dolaşıma girmesini sağladı. Bir kez daha rezil olma pahası na bu yalanları söylediler.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hima yesinde çalışan mühendisle­rimiz, kendi ifadeleriy­le

“Başkaların­ın çocuk ları babasız kalmasın diye kendi çocukların­ı babasız bırakmaya hazır kahramanla­rımıza destek vermek için, gerekirse sandalye üzerinde uyuklayara­k”

var güçleriyle çalıştılar. Allah onlardan razı olsun.

Bugün yaşadığımı­z başarılar bizim ve çocuklarım­ızın daha iyi bir Türkiye’de yaşaması için son derece önemli. Yapılan her atılım, yurt dışına akıtılacak paraların ülkemizde kalma sını, daha fazla okul, daha çok güvenli konut, daha çok sanayii işletmesi, daha fazla insanın gelir düzeyinin yükselme si demek.

On yıllardır Türkiye’de Batılı efendi lerinin distribütö­rlüğünü yapan çakma modernleri­n bu başarıyı perdelemey­e çalışmasın­a izin vermeyin.

Türkiye, Erdoğan’ın liderliğin­de onları daha da üzemeye devam ede cek. Çünkü dev bir kez uyandı.

·\e J|nder

0H

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye