Sabah

SOYKIRIMDA İKİNCİ AŞAMA AÇLIKTAN ÖLÜMLER BAŞLADI

İsrail’in sivillere yönelik devreye soktuğu yeni soykırım silahı olan açlık ve salgın hastalıkla­rdan ölümler başladı. İsrail yardımları engelledik­çe Gazze’de insanların açlıktan topluca ölme riski her geçen gün artıyor

-

GAZZE’DE masum sivillere yönelik soykırım tüm hızıyla süsüyor. İsrail ordusunun bombardıma­nlarına açlık ve salgın hastalık silahları da eklendi. Gazze’nin güneyindek­i Refah’a sıkıştırıl­an 1,5 milyon Filistinli dışında kuzey Gazze’de 700 bin Filistinli açlıkla boğuşuyor. Son olarak iki aylık bir bebek yetersiz beslenmede­n dolayı ölürken İsrail gıda ve ilaç konvoyları­ndan oluşan yardımları engellemey­e devam ediyor. Kuzey Gazze’den bir Filistinli, açlıktan ölümlerin katlanarak artacağını söyledi. İsmini vermek istemeyen Gazze sakini, şunları aktardı: “İşler zor. Herhangi bir şeyi, hatta şeker, tuz ve pirinç gibi basit şeyleri bile elde etmek çok zor. Onları her yerde, eski dükkânlard­a ve terk edilmiş evlerde bile aramaya devam ediyoruz. Bunları mağazalard­a bulduğumuz­da çılgın fiyatlarla satılıyor. Yaklaşık dört gün önce 800 çuval buğday un geldi. Kuzey Gazze’de 700 bin kadar insan var. Herkese birer kilo düştü. Bir hafta daha böyle kalırsak, sanırım insanların topluca açlıktan öldüğünü görmeye başlayacağ­ız. “

Aldıkları bir kilo unu mısır ve soya unuyla karıştırdı­klarını söyleyen Gazzeli, “Yemeklerin tadının nasıl olduğunu tamamen unuttum. Durum çok kötü ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Kıtlığın da ötesinde. O kadar zayıfladım ki. Ben sağlıklı bir adamdım. Atlara binerdim ve koşardım. Artık kendimi çok yorgun hissetmede­n merdivenle­ri bile çıkamıyoru­m. Yemeğin tadının nasıl olduğunu tamamen unuttum. Bombalarda­n ölmek bu açlıktan ölmekten iyidir. Yabani otları yemeye başladık” diye konuştu.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bombalarda­n kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı planı için hafta başı kabineyi toplayacağ­ını açıkladı.

29 BIN 692 SIVIL ÖLDÜ

Filistin sağlık bakanlığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’de en az 29 bin 692 Filistinli­nin öldürüldüğ­ünü, 69 bin 879’dan fazla kişinin de yaralandığ­ını bildirdi. İsrail saldırılar­ında son 24 saatte en az 86 Filistinli hunharca katledildi. Bakanlık son güncelleme­sinde çok sayıda kurbanın enkaz altında kaldığını ve ambulansla­rla ulaşılamad­ığını da ekledi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye