Sabah

Eskişehir bu kez CHP için çantada keklik değil

- MELİH

Hafta sonu Eskişehir’deydim. İstanbul’dan sonra Eskişehir’in temiz havası, sakinliği ilaç gibi geldi. İnsanlar trafikte daha mede ni, birbirini ittirmi yor.

Ne var ki bu güzel şehir bakımsız. Yollar, alt yapı eskimiş. Son dönemler de epeyce iç turist çeken Eskişehir’in merkezi “görüntü yü” kurtarsa da çev redeki mahalleler­in hali iç açıcı değil. Şehrin canlandırı­lmaya, potansiyel­inin ortaya çıkartılma­sına ihtiyacı var.

Peki, girdiği her seçimi kazanan, şehirde CHP’nin üstünde oyu olan Yılmaz Büyükerşen’in emekliye çıka rılmasının ardından dengeler değişir mi?

Büyükerşen’in yerine aday olan eski genel sekreteri Ayşe Ünlüce’nin adını seçmen yeni duyuyor. Ancak

CHP seçmenin refleksler­ini biliyo ruz. Adaya değil partiye oy veri yorlar. Dolayısıyl­a Ayşe Hanım da CHP’nin seçmenin oyunu silme alacak tır. En fazla sandığa giden sayısı biraz cık azalır, o kadar. Ancak Ünlüce’nin, Büyükerşen’e Eskişehir’e katkıların­dan

A/T,12. ötürü oy veren AK Partili seçmenin desteğini alması zor. Değişim “yenilen me” algısı yaratmamış. AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu’nu da tanımı yorum. Siyasetin içinde olan bir isim değil. Başarılı bir iş adamı oldu ğu anlatılıyo­r. Kazanırsa, iktidar, sembolik önemi olan Eskişehir’de büyük bir dönü şüme soyunacak tır. Büyükerşen’in aday olup olmayacağı­nın tartışıldı­ğı gün lerde de yazmıştım, Hatipoğlu hocay la yarışsaydı durum farklı olurdu ama Ünlüce karşısında bence şansı yük sek.

AK Parti Büyükşehir’de sürpriz yapabilir.

31 Mart’ta yarış ağırlıklı olarak iki aday arasında geçecek olsa da İYİ Parti’nin genç adayı Melih Aydın’ın da seçmenden sempati topladığın­ı görü yorum. Kime sorsan kendisinde­n iyi bah sediyor. Eğer klişelerde­n uzak durma yı, sahici ve ilkesel bir pozisyon almayı başarırsa bu süreci uzun vadede siya si kariyeri için fırsata çevirebili­r. Zira Eskişehir epeydir parlak bir siyasetçi çıkartamıy­or.

 ?? ??
 ?? ?? PHOLK DOWLQRN#VDEDK FRP WU
PHOLK DOWLQRN#VDEDK FRP WU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye