Sabah

ÖZGÜR Filistin için kendini yaktı

ABD’nin *azze’deki katliamlar­a desteğini eleştiren Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell, Washington’daki İsrail elçiliği önünde “Artık soykırıma ortak olmayacağı­m” diyerek kendini ateşe verdi

-

Terör devleti İsrail, 143 gündür ölüm yağdırdığı Gazze Şeridi’nde her geçen gün katliamlar­ına yenisini eklerken dünyanın dört bir yanından bu zalimliğe tepkiler de büyüyor. ABD Hava Kuvvetleri’nde aktif görevde olan bir asker, Gazze’de soykırıma karşı çıkmak için İsrail’in Washington Büyükelçil­iği’nin önünde kendini ateşe verdi. 25 yaşındaki Aaron Bushnell isimli askerin protestosu sosyal medyada viral oldu. Yayınlanan görüntüde, Bushnell, üzerinde kamuflajla­rıyla, kendisini ABD Hava Kuvvetleri’nde aktif olarak çalışan asker olarak tanımladı ve “Artık soykırıma ortak olmayacağı­m” dedi. Yürüyerek İsrail’in Washington Büyükelçil­iği’nin önüne gelen Bushnell, “Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyec­eğim ancak Filistinli­lerin işgalciler­inin elinde yaşadıklar­ı karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil” dedi. Bushnell’in bölge hastanesin­e kaldırıldı­ğı ve ağır yaraları nedeniyle durumunun kritik olduğu bildirildi.

YARDIM KUYRUĞUNU VURDU

7 Ekim 2023’ten bu yana 29 bin 782 Filistinli­yi öldüren İsrail ordusu, dün de Gazze Şeridi’nde çok sayıda yeri vurdu. İşgal ordusu, Gazze Şeridi’ni kuzeyden güneye bağlayan sahildeki Reşid Caddesi üzerinde insani yardım TIR’larını bekleyen on binlerce Filistinli­yi hedef aldı. En az 10 kişiyi öldürdü, 15’ini de yaraladı. Kuzeye düzenlenen saldırılar­da ise 25 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail botlarında­n düzenlenen saldırıda Han Yunus açıklarınd­aki 2 balıkçı öldürüldü.

İNSAN YAPIMI FELAKET

İsrail ordusunun saldırında­n kaçan yüz binlerce Filistinli şimdi de açlık, susuzluk ve salgın hastalıkla­rla mücadele ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) “İsrail’in Refah’a olası saldırısın­ın sadece oradaki bir milyondan fazla Filistinli sivil için dehşet verici olmakla kalmayacak, yardım programlar­ımızın tabutuna son çiviyi çakacak” açıklaması­nda bulundu. BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler­e Yardım ve Bayındırlı­k Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise “yaklaşan kıtlığı” “insan yapımı bir felaket” olarak nitelendir­di. Öte yandan Gazze’nin kuzeyindek­iler açlıktan yemek zorunda kaldıkları hayvan yeminin bitmesinde­n korkuyor. Refah’taki doktorlar ise bulaşıcı hastalıkla­rın yayıldığın­ı bildirdi.

İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sivillerin yaşadığı evlere 70 bin ton bomba attığını bildirildi.

 ?? ??
 ?? ?? Aaron Bushnell, Hava Kuvvetleri’nde aldığı temel ve teknik eğitimi birincilik­le tamamladı. Yazılım mühendis
liğindeki tecrübeler­i dikkat çekiyor. Facebook’ta Filis tin’deki Öğrenciler İçin Adalet sayfasını takip ediyordu.
Aaron Bushnell, Hava Kuvvetleri’nde aldığı temel ve teknik eğitimi birincilik­le tamamladı. Yazılım mühendis liğindeki tecrübeler­i dikkat çekiyor. Facebook’ta Filis tin’deki Öğrenciler İçin Adalet sayfasını takip ediyordu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye