Sabah

Rüşvetçi başkana köçekli protesto

- &H\KaQ 725/$K /

İzmir’de CHP’li Menderes Belediye Başkanveki­li

otelini Erkan Özkan, rüşvet sarmalı nedeniyle açamayan Yakup Toprak tarafından protesto

için edildi. CHP’nin aday göstermedi­ği Özkan belediye binası önünde köçek oynatıldı partiye yaptıkları başvuru ile birlikte CHP’nin Erkan Özkan’ı yeniden aday göstermedi­ğini belirterek, “Rüşvet isteyen vekil başkan ve ekibi hakkında yargının gerekli kararı vereceğine inancımız sonsuzdur. Bir kez daha değerli halkımıza geçmiş olsun demek istiyoruz” diye konuştu.

İzmir’de CHP’li Menderes Belediyesi’nde daha önce rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıy­la İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mustafa Kayalar’ın yerine yardımcısı Erkan Özkan mecliste yapılan oylamayla başkanveki­li olarak getirilmiş­ti. Kayalar hakkında da rüşvet iddiaları gündeme gelirken, CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkan Adayı olarak İlkay Çiçek ismini belirledi.

İZMİR’DE CHP’li Menderes Belediye Başkanveki­li Erkan Özkan’ın, ilçede bir otel projesi için ruhsat karşılığı 250 bin dolar rüşvet istediği iddiası, işletme sahibi Yakup Toprak’ın polise şikâyette bulunmasıy­la ortaya çıkmıştı.

Belediye önüne gelen Toprak ve arkadaşlar­ı, ellerinde taşıdıklar­ı ‘Geçmiş olsun Menderes. Seni başkan yaptırmadı­k. Rüşvet yedim kaçtım” yazılı pankartlar­la yaşanan rüşvet olayına tepki gösterdi.

Ayrıca CHP’li Erkan Özkan’ın fotoğrafın­ın üzerine basıldığı maskeyi takan bir köçek belediye binası önünde oynayarak yolsuzluğu protesto etti.

Grup adına açıklama yapan avukat Büşra Büyükdaş, iddialar sonrası

 ?? ErkanÖzkan ??
ErkanÖzkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye