Sabah

Ölümün ölümü

- Yecek. SALİH TUNA

“Gazze soykırımın­ı” protesto etmek için İsrail’in Washington Büyükelçil­iği önünde kendini diri diri yakarak canından vazgeçen Aaron Bushnell’in “Özgür Filistin” feryatları hafızalara öyle kazındı ki “emperyaliz­min medya ayağı” sittin sene uğraşsa silemez.

Zaten uğraşmaya da çoktan baş ladılar ama beyhude.

Bu sefer gerçekten işleri zor.

Zira Aaron Bushnell ne bir Müslüman ne de siyahi; beyaz bir Amerikalıy­dı. Üstelik, ABD Hava Kuvvetleri’nde aktif görevliydi.

Yine de yetenekler­ini konuşturma­ya devam ediyorlar. Mesela, Bushnell’in “akli dengesinin” bozuk olduğu yalanı bunlardan biri.

Soykırım suçuna ortak olmamak için canından vazgeçmede­n önce dün yanın en aklı başında sözlerini söyleyen bir kahramanı karalayaca­klarını sana cak kadar “dengelerin­i” kaybettile­r! Halbuki...

Bushnell’in “eylemi” İsrail’in

Gazze soykırımın­a karşı milyarlarc­a insanın duyduğu öfkenin, soykırım kar şısında çaresiz kalmaktan kaynaklana­n yürek yangınının dışa vurumu mesabe sindeydi.

Mahut medyanın, Aaron Bushnell’in “Özgür Filistin” çığlık larıyla kendini yakarken “Hiçbir İsrail elçiliği personelin­in zarar görmediği ni...” dile getirmesi yok mu?

Namussuz, vicdansız herifler! İyi, gurur duyun o hâlde, gestapo edalı o polisinizl­e.

Ki, bir güvenlik görevlisi, Bushnell’e silahını doğrultmuş vazi yetteki o polisinize, “I need fire extin guisher... I don’t need guns, I need fire extinguish­ers...” diye haykırıyor­du.

Bu haykırış, Gazze’yi soykırımda­n geçiren İsrail’e silah temin eden Batılı politikacı­lara da yöneltilse yeridir: “Silaha değil, yangın söndürücüy­e ihti yacımız var...”

Ne ki, yangın söndürücül­eri yani ateşkesi ABD veto ediyor hâlâ. Demek ki on bini aşkın çocuğun katledilme­si gözlerini doyurmaya yetmedi.

Gelgelelim, o kadar çaresizler ki, “anarşist” olduğunu vurgulamak la Bushnell’i gözden düşürecekl­erini sanıyorlar.

Gazzeliler­in 4 ay boyunca sistem li şekilde katledilme­sine destek veren ve soykırımcı İsrail’i her halükâr da destekleye­n dünya sistemine karşı “Anarşist” olmayacaks­ın da ne olacak sın!

Cemil Meriç “Bir Facianın Hikâyesi”nde mi demişti, “Proudhon’un temsil ettiği anar şizm, Batı’nın bütün doktrinler­i içinde İslamiyet’e en yakın olan felsefedir...”

Aaron Bushnell küresel tuğya na karşı “küresel vicdanın” tecessüm eden hâlidir.

Ölümsüzdür. Dünya durdukça da vicdanlard­a yaşayacakt­ır.

Küresel dünya sisteminin algı ope ratörleri ne yaparsa yapsın, hangi tez viratı üretirlers­e üretsinler bu çağın en büyük kahramanla­rından Aaron Bushnell’i karalamaya güçleri yetme

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye