Sabah

YOLLARDA MOBIL ŞARJ ISTASYONU

Genç girişimcil­erin hayata geçirdiği mobil şarj istasyonu projesi, İstanbul ve Ankara’da sigorta şirketleri üzerinden hizmet vermeye başladı

-

Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2023'te 5.5 kat artarken, kullanıcıl­arın “Şarj biter, yolda kalırım” kâbusunu sona erdirecek uygulamala­r da hızla hayata geçiriliyo­r.

Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan genç girişimcil­er, yenilikçi bir projeyi daha yatırıma dönüştürdü. Elektrikli araç sürücüleri­nin talepleri ve geleceğin ihtiyaçlar­ı çerçevesin­de harekete geçen gençler, ‘mobil şarj istasyonu' projesi ile iki sene önce şirketleşt­i, geçen ay da özel üretim araçlarını yollara çıkardı. Şu an sadece sigorta şirketleri üzerinden hizmet veren mobil şarj istasyonla­rının kısa süre içinde Türkiye geneline yayılması hedefleniy­or.

YARIM SAATTE HIZLI ŞARJ

Batarya hariç yerli ve milli imkânlarla üretilen sistem, yarım saatte araçları tamamen şarj edebiliyor. 1 ay önce başlayan hizmet kapsamında İstanbul'da 4, Ankara'da ise 2 adet mobil şarj istasyonu görev yapıyor. Yolda şarjı biten ya da sabit istasyonda sorunla karşılaşan vatandaşla­r, sigorta şirketini arayarak mobil istasyon talep ediyor.

Hızla bölgeye sevk edilen mobil istasyonla­r, kısa sürede elektrikli aracın şarjını tamamen doldurabil­iyor. 7 kişilik çekirdek ekip tarafından hayata geçirilen proje kapsamında en büyük hedeflerde­n biri de istasyon sayısının az olduğu Doğu Avrupa'ya açılmak olarak ön plana çıkıyor. Şu an iki büyükşehir­de 6 mobil istasyon ile hizmet verdikleri­ni dile getiren şirketin Kurumsal İletişim Uzmanı Yasemin Bayar, “Henüz anlaşmamız­ın olmadığı diğer sigorta şirketleri ile de görüşme halindeyiz. Kısa sürede sonuç alacağımız­ı düşünüyoru­z. Araç filomuzu hızla genişletec­eğiz. Öncelikle uygulamayı Türkiye geneline yaymayı hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

 ?? ?? 0uratKan YI/DIRI0
A1KARA
0uratKan YI/DIRI0 A1KARA
 ?? Oktay ÖZDABAKOĞL­U ??
Oktay ÖZDABAKOĞL­U

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye