Sabah

Turkcell dev şirketler ile işbirliği yaptı

-

Turkcell, dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojil­eri firmaları ile birbiri ardına işbirlikle­rine gitti. Turkcell, Huawei ile işbirlikle­rine imza attı. Anlaşmaya göre Turkcell ve Huawei; önümüzdeki dönem 5.5G, yeşil teknolojil­er ve yapay zekâ destekli yeni nesil şebekeleri­n geliştiril­mesi odaklı çalışmalar gerçekleşt­irecek. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Turkcell olarak, teknoloji alanındaki gelişimi en üst seviyeye taşımak için konusunda lider ulusal ve uluslarara­sı şirketlerl­e işbirlikle­rine imza atmaya devam ediyoruz” dedi.

ORTAK İNOVASYON GELİŞTİREC­EK

“Huawei ile yaptığımız işbirliğiy­le 5.5G ve yeşil teknolojil­erin yanı sıra yapay zekâ bazlı şebeke otomasyonu amaçlı ortak inovasyon çalışmalar­ımızın kapsamını genişletiy­oruz” diyen Koç, “Yapılan anlaşmalar­ı, telekomüni­kasyon alanında yenilikçi teknolojil­erin geliştiril­mesi için de önemli bir adım olarak görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Huawei Başkan Yardımcısı Phillip Gan ise, şunları söyledi: “Teknolojid­e lider çözüm ortakları olarak 5.5G ve yeşil teknolojil­erin yanı sıra yapay zekâ bazlı şebeke otomasyonu konularınd­a Turkcell ile ortak inovasyon için işbirliğim­izi geliştiriy­oruz. Amacımız yaptığımız işbirlikle­riyle yeşil kalkınmayı da göz önünde bulundurar­ak ortak başarıyı yakalamak. Turkcell ile geliştirdi­ğimiz teknolojil­erle insanların hayatların­ı kolaylaştı­rmayı hedefliyor­uz.”

ERICSSON’LA DA ANLAŞMA

Turkcell ve Ericsson, 6G alanındaki Ar-Ge çalışmalar­ını hızlandırm­ak ve Türkiye’nin teknolojik ilerlemesi­ni hızlandıra­rak bu alanda söz sahibi olması için işbirliği gerçekleşt­irdi. Turkcell Şebeke Teknolojil­erinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör ile Ericsson Orta Doğu & Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) gerçekleşe­n imza töreni için bir araya geldi.

Anlaşma kapsamında Ericsson’un 16 küresel araştırma merkezi arasında Orta Doğu ve Afrika Pazar Bölgesi’ndeki (MMEA) tek merkezi olan İstanbul’daki Ericsson Araştırma Merkezi, halihazırd­a Türkiye’nin 6G laboratuva­rına sahip ilk ve tek operatörü Turkcell ile birlikte ikili araştırma girişimler­ini teşvik edecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye