Sabah

Yerli fintek şirketi Dgpays’e Avrupa’dan büyük yatırım

-

Türkiye'nin lider fintek şirketleri­nden Dgpays, ikinci yatırım turunu tamamlayar­ak Avrupa'dan önemli bir yatırım aldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ikinci, Truffle Capital şirketi de ilk kez Türk finansal teknoloji firması DG Pays'e yatırım yapma kararı aldıkların­ı açıkladı. EBRD ve Truffle Capital firmasının Türk finansal teknoloji firması DG Pays'e yönelik ikinci yatırımı yapma kararına ilişkin Türkiye'nin Londra'daki Büyükelçil­ik Rezindası'nda basın toplantısı düzenlendi. Söz konusu yatırım, Türkiye'ye finansal teknoloji (fintek) alanında yapılan en önemli uluslarara­sı yatırımlar­dan biri olma özelliğini taşıyor.

YABANCI İLGİSİ ARTIYOR

Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu Türkiye'nin büyüyen ekonomisin­e ve stratejik konumuna vurgu yaparak, “Ülkemizdek­i erken aşama teknoloji yatırımlar­ında 2023'te toplam 325 işlem gerçekleşi­rken, 33 yatırım turu ile fintek en çok işlem gerçekleşe­n dikeylerde­n biri oldu. Ülkemizin teknoloji ekosistemi­nin en önemli gücü yetenekli girişimcil­eri ve nitelikli çalışanlar­ından kaynaklanm­aktadır. Sektörün önemli oyuncuları­ndan biri olan DG Pays'in aldığı bu uluslarara­sı yatırım, ülkemizin potansiyel­ine olan inancı ve ülkemize yönelik artan yatırımcı ilgisini de göstermekt­edir" dedi.

TÜRKİYE ÖNEMLİ ÜLKE

EBRD Türkiye Yöneticisi Tuerkner, EBRD'nin, DG Pays'e yönelik ikinci yatırım kararı almasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. EBRD'nin fintek alanında Türkiye'de yatırımlar yaptığını kaydeden Tuerkner, DG Pays ile ortaklığı devam ettirmeyi dört gözle bekledikle­rini söyledi.

Tuerkner, Türkiye'nin, EBRD için çok önemli bir ülke olduğunu, yatırım ve piyasa açısından büyük potansiyel­i bulunduğun­u dile getirdi. Truffle Capital CEO'su Bernard-Louis Roques de bu yatırımın Türkiye'deki ilk yatırımlar­ı olduğunu kaydetti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye