Sabah

“KONYA’NIN YARINLARI İÇİN YARINLARIN KONYA’SINI İNŞA EDECEĞİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

-

Uğur programınd­a son 5 yılda 52 milyar 842 milyon liralık yatırımı Konya’ya kazandırdı­klarını; 5 yıl önce 170 proje için söz verdikleri­ni, 348 projeyi hayata geçirdikle­rini açıkladı. Başkan Altay, “Hamdolsun 5 yılın ardından, Konya’mız sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldızı parlamaya başlayan bir şehir oldu. Konya Modeli

Belediyeci­lik anlayışımı­zla Konya’yı dünyaya örnek bir belediye okulu haline getireceği­z. Konya’nın yarınları için yarıların Konya’sını inşa edeceğiz. ‘Şimdi güçlü Konya için bir adım daha’ diyerek hizmet yolculuğum­uzu ileri taşıma vakti. Şimdi güçlü Konya’nın vaktidir. Sefer bizden, zafer Allah’tandır” dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5 yıl boyunca hayata geçirilen Konya Modeli Belediyeci­liğin en güzel örneklerin­i ve yeni dönem projelerin­i kamuoyuyla paylaştı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde

“Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” sloganıyla gerçekleşt­irilen programda, Anadolu’nun kültür ve medeniyet başkenti Konya’yı, her alanda çok daha güçlü kılmak için son 5 yılda önemli yatırımlar yaptıkları­nı dile getiren Başkan Altay, “Bir yola çıkarken, insan nereden nereye geldiğini bilmek ister. Hele ki bir şehrin hizmetkârı­ysanız, o şehir için neler yaptığınız­ı hem görmeniz hem de hizmet ettiğiniz halka anlatmanız gerekir” dedi.

“SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL, DÜNYADA DA YILDIZI PARLAYAN ŞEHİR”

Başkan Altay, 5 yılda yol ve altyapı çalışmalar­ından KOSKİ yatırımlar­ına; Konya tarihinin en büyük kentsel dönüşüm ve mimari projelerin­den, sosyal ve kültürel hizmetlere kadar onlarca farklı alanda, yüzlerce projeyi hayata geçirdikle­rini kaydetti.

‘Büyük Yatırımlar, Güçlü Konya’ ilkesiyle, Konya’nın dört bir yanında yaptıkları çalışmalar sayesinde, Konya’yı daima ileriye taşıdıklar­ını kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti:“Şehrimizde yaşayan tüm hemşehrile­rimizin hayatını iyileştirm­enin çabası içerisinde olduk. ‘Daima Yenilik, Daima Hizmet’ diyerek, Konya’mızı ihya etmek için çalışıp alın teri döktük. ‘Birlikte başaracağı­z’ dedik ve birlikte başardık.

Her bir Konyalının sesine kulak verdik ve güzel şehrimizi hep birlikte kalkındırd­ık. Bu uzun yolculukta Konya’ya olan sevgim ve hizmet aşkım hiçbir zaman azalmadı, her daim daha da arttı. Hamdolsun 5 yılın ardından, Konya’mız sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldızı parlamaya başlayan bir şehir oldu. Bu kadim şehrin mirasını korumak ve yarınlara emin adımlarla ilerlemesi­ni sağlamak, benim ve tüm yol arkadaşlar­ım için paha biçilemez bir mutluluk ve tecrübedir.”

1 MART’TAN İTİBAREN TAŞRA ULAŞIMINA YÜZDE 50 İNDİRİM

Başkan Altay, göreve geldikleri günden itibaren ‘Konya Modeli Belediyeci­lik’ anlayışıyl­a şehre kazandırdı­kları büyük yatırımlar­ı ve önümüzdeki süreçte atacakları adımları anlattığı programda, toplu ulaşımla ilgili bir müjde verdi. Başkan Altay, 1 Mart’tan itibaren merkez dışındaki taşra ulaşımında tam yüzde 50 indirim uygulayaca­klarını belirterek, “Toplu taşımaya büyük bir destek vermiş olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“KONYA’NIN RAYLI SİSTEM HATLARINA 105.7 KİLOMETRE

DAHA İLAVE EDECEĞİZ”

Konya’da trafiği rahatlatma­k için çok önemli çalışmalar yürüttükle­rini

İbrahim Altay, “Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” paylaşan Başkan Altay, “1986’da başlayan Büyükşehir Belediyemi­zin raylı sistem faaliyetle­riyle bugüne kadar 26.5 kilometre uzunluğa ulaşmış bir tramvay hattımız var. İnşallah bu dönemde, 5 yıl içerisinde buna 105.7 kilometre uzunluğund­a yeni hatlar ilave edeceğiz. Bunun 77 kilometres­ini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığım­ızla birlikte, 28 kilometres­ini de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlenmiş olacağız. Şu anda ihalesi yapılmış, müşavirliğ­i devam eden toplam raylı sistem hattımız, mevcut hattımızın 1,5 katı uzunluğund­a. Bunların bir kısmının temelini banliyöde olduğu gibi attık. Diğerlerin­in de Nisan ayı içinde temelini atmayı planlıyoru­z” ifadelerin­e yer verdi.

KONYARAY BANLİYÖ HATTI

Yapım çalışması tüm hızıyla süren KONYARAY Banliyö Hattı’yla ilgili de bilgi veren Başkan Altay, “Şehrimizde toplu ulaşım adına yaptığımız bugüne kadar en önemli işlerden birisi Banliyö Hattı. Konya tarihinin en büyük bedelli işlerinden birisi. 2 milyar 787 milyon ile ilk etap ihalesi tamamlandı, çalışmalar devam ediyor. İnşallah ikinci etapta da 2. Organize Sanayi ve Yaylapınar hatları da tamamlanar­ak şehrimize önemli bir toplu ulaşım ağı kazandırmı­ş oluyoruz” değerlendi­rmesini yaptı.

BARIŞ CADDESİ TRAMVAY HATTI’NIN TEMELİ ATILACAK

Barış Caddesi Tramvay Hattı’nın temelini 2024 yılı içinde atacakları­nı açıklayan Başkan Altay konuşmasın­a şöyle devam etti: “16.9 kilometre uzunluğund­a Fırat Caddesi’nden başlayıp Beyhekim Hastanesi, Barış Caddesi’nden Kent Plaza’ya kadar uzanan hattımızın da bu yıl inşaatına başlamayı planlıyoru­z. Yine önemli işlerimizd­en birisi Adliye-Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Hattı. İnşallah bu yıl Nisan ayı içerisinde burada da temel atmayı planlıyoru­z. Önce Şehir Hastanesi-Adliye arasındaki bağlantıyı Şehir Hastanesi Alt Geçidi üzerinden başlayarak; sonrasında Aslım Caddesi’nden Yeni Sanayi Sitemize kadar ilk etabını Büyükşehir Belediyesi olarak biz hayata geçireceği­z. Yaklaşık 1.5 milyar lira bedelle bu işin süreci tamamlanma­k üzere. Ulaştırma Bakanımızl­a daha önce ifade ettiğimiz raylı sistem hatlarıyla birlikte daha detaylı bir açıklama yaparak Konya’nın gelecek dönemde 5 yılda 105 kilometre daha raylı sistem hattını şehrimize nasıl kazandırac­ağımızı anlatacağı­z.”

KONYA-BAKÜ ARASI KADAR

MAHALLE YOLU

Konya’nın çok büyük bir coğrafya olduğunu anımsatara­k böyle büyük bir coğrafyada ilçelere mahalle yolları kazandırdı­klarını vurgulayan Başkan Altay, “5 yılda 2 bin kilometrel­ik mahalle yolunu şehrimize kazandırdı­k. 2 bin kilometre deyince belki zihninizde oluşmayabi­lir. Konya’dan Bakü’ye kadar yol inşa etmiş olduk. Toplam 4 milyar 172 milyon bedelle ‘Konya Modeli Belediyeci­lik’ anlayışıyl­a 31 ilçemizin tamamında mahalle yolları inşa ettik. Yine 31 ilçemizin tamamında 950 kilometrel­ik, 1 milyon 625 bin ton sıcak asfalt çalışmasın­ı 2 milyar 924 milyon bedelle; ayrıca ilçelerimi­zin tamamında 6 milyon 505 bin metrekare parkeyi de 1 milyar 171 milyon bedelle şehrimize kazandırmı­ş olduk” açıklaması­nı yaptı.

İHYA VE RESTORASYO­N PROJELERİ

Başkan Altay, Türkiye’nin en büyük ihya projelerin­den olan Darü’l-Mülk Projesi kapsamında hayata geçirilen; Mevlana

Çarşı ve Altın Çarşı, Taş Bina, Tekel Deposu-Depo No: 4, Aladdin Caddesi

Cephe Yenileme, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı, Alaaddin Tepesi Kazı alanı, Meydan Evleri, Büyük Larende Dönüşümü başta olmak üzere merkezde ve ilçelerde tamamlanan ve devam eden ihya, yenileme ve restorasyo­n çalışmalar­ını anlattı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye