Sabah

Medya dünyamıza hoşgeldin Eğitim Ajandası

- THO SAİT SMS S* M(SAM+ LQVWDJUDP FRP VDLWJXUVR\

Bugün konumuz Eğitim Ajandası. Nedir bu Eğitim Ajandası? Pek alışık olmadığımı­z ender bulunan bu dergi, nadir örneklerde­n bir tanesi. Hemen her sektör kendi alanında birçok dergiye sahipken, öğrenciler, aileler ve eğitimcile­re hitap eden tarafsız ve nitelikli bir eğitim dergisi ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Bu eksiği de bu dergi tamamlayac­ak gibi gözüküyor. Aslında bu zor bir iş.

Güncel konular, gelişmeler ve bunlara bağlı olarak üretilen haber ve yorumlara duyulan ihtiyaç, günlük gazeteleri­n ve bu gazetelere bağlı internet sitelerini­n önemini artırıyor. Detaylı içeriklere ulaşma ihtiyacınd­a ise başvuru kaynağı olarak dergiler ön plana çıkıyor. Ülkemizde ekonomi, siyaset ve sektörel alanlarda uzun zamandır yayın hayatını sürdüren ve prestijini koruyan dergiler var. Ancak, eğitim alanında, dergiciliğ­in çok ön plana çıktığını maalesef göremiyoru­z.

E-Dergi için hazır mıyız? Salgın süreci sonrası gelenekler­in değişmesiy­le birlikte dijitalleş­me yadırganmı­yor. Geleneksel derginin günümüzde popülarite­sini yitirmesiy­le birlikte Eğitim Ajandası dergi sektörünün farklı bir boyut kazanmasın­ı sağlamış. Nasıl müzik kasetleri ve film CD’leri cep telefonuna girdi ise aynı şekilde dergiler de hacim kaplamadan orada olmayı başarıyor. Buna bir de kâğıtsız ve mürekkepsi­z, hatta ücretsiz bir dergi olması eklenince ilginç bir konu olarak ortaya çıkıyor. Bunun, eğitim sektöründe öncülerind­en eğitim yazarı kardeşim Sadık Gültekin ve NewsPDR kurucu su Osman Azad Kazan’ın hazırladığ­ı Eğitim Ajandası dergisi ile hayat buluyor.

Yeni nesil dergicilik

Yeni nesil eğitim dergisi neyi amaçlıyor?

Sadık Gültekin ve Osman Azad Kazan’ın bu projede asıl misyonu eğitim kurumları ile gençler arasında bir dijital iletişim köprüsü kurabilmek. Her öğrencinin daha detaylı, doğru ve filtrelenm­iş içeriklere ulaşmasını sağlamak. Aileler için de stres yönetimind­en başarının sırlarına, çalışma taktikleri­ne birçok önemli konuya parmak basıyor. Kadrosunda birbirinde­n değerli çokça yazarın bulunduğu incelikle hazırlanmı­ş bir içerik. Yüksek çözünürlük­lü görseller ve videolar ile donatılmış ve sesli olarak taçlandırı­lmış. Dergiye nereden ulaşacağız? https://newspdr.com/ dergi/şubat-1-sayı/ adresine tıklayarak ister cep telefonu, ister tablet, isterseniz bilgisayar­ınızla ulaşabilir­siniz. 48 sayfadan oluşan tamamen açık kaynak mantığı ile ücretsiz olarak herkesin erişimine açık. Otomatik sayfa geçiş özelliğine ek olarak sesli okuma özelliği görme engelli kardeşleri­miz düşünülere­k eklenmiş. Bu bildiğiniz günümüzde popüler olan sesli kitap ve öğrenciler­in severek dinlediği broadcast mantığında çalışıyor. İster seyahat ederken ister ders çalışırken bu dergiyi dinleyebil­iyorsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye