Sabah

Meral Danış Beştaş İstanbul’da ne kadar oy alır?

-

Kandil’den gelen “İttifak yapın” talimatı ve Başak Demirtaş’ın İBB başkan adaylığını­n DEM’den veto yemesi herkesin aklına aynı senaryoyu getirmişti.

Göstermeli­k bir adayla yarışa girecekler ve böylece İmamoğlu ile DEM’in adının beraber anılmasına engel olacaklard­ı.

Akla yatkın, Türkiye’deki “HAYA TıN DOğAL AKışıYLA” çelişmeyen bir mantık. Kimseyi düşündü diye suçlayamaz­sınız değil mi?

Zira bugüne kadar Kandil’in seçim stratejile­rine harfiyen uydukla rı için Öcalan tarafından bile “Sizin hiç mi siyasi iradeniz yok” diye açık ça eleştirile­n bir partiden bahsediyo ruz.

İstanbul’un bazı ilçelerind­e de

adını verdikle ri bir formülle

kendileri açıkladı lar.

Başak Demirtaş’ın, sağdan sol dan tüm kamuoyu araştırmac­ıları tarafından DEM’in oyunu patlatacak aday olarak ölçüldüğün­ü de hatırla talım.

Ne var ki adaylığını­n ilan edildi ği günlerde de yazdım; Meral Danış Beştaş, yüzde 15’leri aşacağı tah min edilen Başak Demirtaş’tan sonra DEM için akla gelecek IKINCI ISIM.

Partinin Meclis’teki grubunun en popüler ve etkili ismi. Girdiği pole miklerde tek bir kez geri adım attı ğına şahit olmadık. Özgüvenli bir

“KENT UZLAşıSı”

CHP’YLE ITTIFAK YAPACAKLAR­ıNı

siyasetçi.

Tavşan aday olacak silik bir pro filden bahsetmiyo­ruz.

İBB adayı olduktan sonra yaptığı açıklamala­rda da çok iddialı.

İMAMOğLU’NUN LEHINE SON DAKIKA YARışTAN çEKILECEğI NE dair iddialar bir yana, kendisi hakkında yapılan “TAVşAN” ADAY yorumların­a sadece güldüğünü anla tıyor.

Dün gazeteci Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda şunları söylüyor du:

“Bu söylemler benim emeğime, verdiğim mücadeleye büyük bir say gısızlık. Ben 2009’dan beri bu parti nin yönetimind­eyim. Bütün Türkiye bilir beni. Buraya herhalde öylesi ne gelip, yan gelip yatmak için aday olmadım. İstediği sözü söyleyeme yecek, sözünü partisine anlatama yacak, köşede duracak biri değilim. Zaten bu lafları söyleyenle­r de benim öylesine aday yapılmadığ­ımı gayet iyi biliyorlar. Siyasi çatışmada araç sallaştırı­lmaktan rahatsızım, yoksa bizi tartışanla­rın hepsi iddiamızın ne kadar yüksek olduğunu biliyor.”

Şu an için Beştaş’ın söyledikle­ri ne inanmamız için somut bir neden var mı?

Bakalım izleyip göreceğiz. 31 Mart’a da bir şey kalmadı. İstanbul’da DEM’in oylarını düşüre cek mi yoksa söylediği gibi “SıRA DAN BIR ISIM” olmadığını kanıtla yıp oyları tavan mı yaptıracak?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye