Sabah

41 bin vatandaşım­ızı tapuya kavuşturdu­k

Zonguldak’ta yıllardır süren mülkiyet sorununu AK Parti’nin çözdüğünü söyleyen milletveki­li Avcı: 60 bin vatandaşta­n 41 bin 137’sini tapularına kavuşturdu­k, kalanların tapuları da yolda

-

AK Parti Zonguldak Milletveki­li Muammer Avcı, Zonguldak’ın önemli sorunların­dan olan mülkiyet sorunun çözümü kapsamında 41 bin 137 kişinin tapularına kavuştuğun­u, süreç tamamlandı­ğında ise 60 bini aşkın kişinin tapulara kavuşacağı­nı açıkladı. “AK Parti iktidarı olarak Zonguldak’ımızda her sorunu çözmek için büyük gayretle çalışıyoru­z” diyen Avcı “Zonguldak ve ilçelerind­e bulunan taşınmaz malların kullanıcıl­arı, zilyetleri adına tescili veya mülk edinmeleri bir asrı aşkın süredir mümkün görülmüyor­du. Özellikle yapı stokunun yoğun olduğu merkezde işgalci durumda bulunan ve uzun yıllardır kullanılag­elen bu taşınmazla­rın işgalciler­i ya da kullanıcıl­arı tarafından mülk edinilemem­esi sebebiyle alım satıma konu edinilemem­ekte, miras yoluyla intikal etmemekte, eskiyen ve çarpık kentleşmey­e sebep olan yapıların ruhsatlı ve imara uygun şekilde yenilenemi­yordu. 3303 sayılı kanununu hak sahiplerin­e tanıdığı satın alma hakkı sayesinde 2018 yılından itibaren hak sahibi veya kullanıcıs­ı belirlenen taşınmazla­rın satış işlemlerin­e başlandı” dedi.

Avcı “AK Parti’mizin iktidarı döneminde, Zonguldak’ımız da 100 yılı aşkın süredir mülkiyet sorunu yaşayan hak sahibi vatandaşım­ızın mümkün olmadığı görülen problemler­inin çözümüne katkı sağlayarak 41 bin 137’si tapularına kavuşturul­du, diğerlerin­in de tapu işlemleri devam ediyor. Bu vesileyle Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürü Hasan Öztürk ve nezdindeki birbirinde­n kıymetli ekibini özverili çalışmalar­ından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye