Sabah

KADIN AVUKAT TUZAĞINA VAN SÜRGÜNÜ

Cezaevinde 83 farklı avukatla 527 kez görüştüğü tespitinin ardından Erzurum Dumlu Cezaevi’ne sevk edilen Adnan Oktar şimdi de Van’a gönderildi. Oktar’ın, Erzurum’da da 30 günde 21 kadın avukatla 238 kez görüştüğü tespit edildi

-

İstanbul’da Silivri Cezaevi’nde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüşen Adnan Oktar, örgütsel faaliyet kapsamında görüşmeler yaptığının tespitinin ardından mahkeme kararıyla avukatları­yla görüşmesin­e kısıtlama getirilere­k Erzurum Dumlu Cezaevi’ne sevk edilmişti. Oktar’ın burada da 30 gün içerisinde 238 görüşme yaptığı, 21’inin kadın avukat olduğu tespit edildi. Adnan Oktar ile görüşen tüm avukatları­n stajyer ve yeni mezun olduğu belirlenir­ken, bu görüşmeler­in örgüte yeni eleman temini kapsamında yapıldığı ortaya çıktı. SABAH, sosyal medyadan genç ve güzel avukatlara kurulan tuzağın belgelerin­e de ulaştı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırdığ­ı Adnan Oktar’ın Silivri Cezaevi’nde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüştüğü ortaya çıkmıştı. Suç duyurusund­a bulunulmas­ının ardından mahkeme Oktar’ın avukatları­yla görüşmesin­e kısıtlama getirmişti.

.$',1/$5/$

Adnan Oktar’ın 2022 Eylül ve Ekim aylarında 40 günde 527 kez avukatla görüştüğü ve bu avukatlard­an 63’ünün kadın, 20’sininse erkek olduğu

6$$7

belirlenmi­şti. Genç kadın avukatlarl­a

500 saat, erkeklerle ise 62 saat görüştüğü tespit edilmişti. 2023 yılı Şubat ve Mart aylarınday­sa Oktar’ın 238 ziyaretçis­inin olduğu, vekâletsiz avukat sayısının ise 209 olduğu öğrenildi. SABAH’ın ulaştığı verilere göre, ziyaret eden kadın avukat sayısı 21, erkek avukat sayısı ise 8 oldu. Kadın avukatları­nın tamamının yeni mezun ve stajyer olması dikkat çekti. Örgütün önce avukat ilanı verdiği, aralarında­n güzel olanları seçtiği ve cezaevinde­ki görüşmeler­in ardından örgüte kazandırdı­ğı belirlendi.

 ?? ??
 ?? ?? Adnan Oktar suo örgütünün avukat devşir
me sistemi
Adnan Oktar suo örgütünün avukat devşir me sistemi
 ?? SABAH ?? Halit 785A1
SABAH Halit 785A1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye