Sabah

Bu ‘İslamcılar’ da çok olmaya başladı

- SALİH TUNA ValiK tXna#VabaK cRP tr

Bunların meftun olduğu “ortodoks ekonomi politikala­rına” yöneleceği­ni söyleyen Mehmet Şimşek ekonominin başına Ý getirildi...

Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy bir iki ay önce Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök ve Mehmet Yakup Yılmaz gibi “28 Şubat’ın sivil ayağı deyince” akla gelen bir grup gazeteciyl­e baş başa yemek yedi.

Değerli aktör Tamer Karadağlı Devlet Tiyatrolar­ı Genel Müdürü, Çocuklar Duymasın’ın “yaratıcısı” Birol *üYen arkadaşımı­z da Sinema Genel Müdürü olarak atandı.

Daha önce de “Gerçek Atatürkçü” deyince akla gelen isimlerden Türkiye Barolar Birliği’nin eski başkanı 3rof. Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçis­i görevine getirilmiş­ti.

Lakin bunlara soracak olursanız, “Siyasal İslamcı iktidar gemi azıya aldı, Türkiye’yi her geçen gün Ortadoğu karanlığın­a gömüyor!..” Anlaşılan o ki...

Fatih Altaylı (nam-ı diğer Kalorifer Peteği) Aile Bakanı, Yılmaz Özdil de Milli Eğitim Bakanı yapılsa, üstelik 2 bin 500 TL’lik o “Mustafa Kemal” kitabı da “zorunlu ders kitabı” olarak okutulsa, ezberlerin­den yine şaşmayacak­lar!

Size bir şey söyleyeyim mi: Celal Şengör bugün Diyanet İşleri Başkanı olarak atansın, bunlar aynı mavalı okumasa ben bir şey bilmiyorum.

Hatta, Şengör’e, “Davayı sattın” veya “Sen de mi Siyasal İslamcı oldun, yazıklar olsun?!” diye şarlarlar.

Ne ki, Şengör, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı konserine davet etti diye demedikler­ini bırakmadık­ları Fazıl Say dostumuz gibi “Benim için çok can acıtı cıydı, yıpratıcıy­dı, kırıcıydı. Aylarca içime kapandım. Ne oldu? Benim 49 yıllık ide olojim mi değişti?..” diye nazikçe sitem etmekle yetinmez. Maazallah “Çocuklar ben b.k yemekten yoruldum, siz devam edin...” diyebilir.

İşin garibi, bu çok ilerici güruhumuzu İngiltere bile kıskanmaya başladı. Nasıl mı? Londra’daki Gazze katliamlar­ını protesto yürüyüşler­ini, “nefret yürüyüşü” olarak adlandıran ve çok açık bir biçimde taraf tuttuğu için görevinden alınan Hint asıllı eski Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Suella BraYerman, The Telegraph’a yazdığı makalede “İslamcılar­ın” Birleşik Krallık’ı kontrol ettiğini iddia etti.

Yaa, işte böyle! Aptallık tükenmiyor! Yanlış anlamayın, Suella BraYerman münferit değil. Muhafazakâ­r Parti Milletveki­li Lee Anderson da Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan üzerinden benzer iddiayı dillendird­i.

Anderson’ın “İslamcı” tesmiye ettiği Sadiq Khan mı?

Londra tarihinin belki de en “liberal” belediye başkanı. Hele ki LGBT konusunda, “Bizim toplumumuz henüz eşcinsel evlilikler­e hazır değil...” diyen İmamoğlu eline su bile dökemez, o derece!

Muhafazakâ­r Parti üyeleri de “Londra’nın İslamcılar­a peşkeş çekildiğin­i” ve “Londra’nın şeriatla yönetil meye doğru gittiğini” söylüyorla­r.

İngiltere “ilericiler­imizi” kıskanıyor dedim ama vaziyet kıskanmanı­n çok ötesine geçmiş galiba.

O kadar ki, “Türkiye karanlığa gömülüyor... Şeriat geldi, geliyor!..” diyen şu bizim “ilerici güruhun” adeta izinden gidiyorlar.

Şuncağızı belirtmede­n bitirmeyel­im: İngiltere’de ötekileşti­rmek istedikler­ine Türkiye’deki gibi “Siyasal İslamcı” yerine, sadece “İslamcı” diyorlar. Hindistan’da “Müslümanla­r” dedikleri gibi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye