Sabah

HIZLI TREN KARADENIZ’E ULAŞIYOR

-

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi. Hızlı tren Samsun’a kadar uzanacak. Böylece hat Karadeniz’e ulaşacak. $nkara Samsun arası 2 saat

dakikaya inecek

Demiryolla­rında adeta seferberli­k ilan eden hükümet, hızlı tren hatlarıyla ilgili gaza bastı. Samsun’da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-ÇorumSamsu­n Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale’den Çorum’a sonra da Samsun’a gelecek projenin müjdesini verdi. Projeleri hazırlanan hat tamamlandı­ğında karayoluyl­a 7 saat süren Ankara-Samsun arası seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya inecek. Toplam 293 kilometrel­ik hatta 12 istasyon bulunacak. Yeni projeyle hızlı tren hatları Karadeniz’e bağlanmış olacak.

2.251 KİLOMETRE TAMAMLANDI

Türkiye’de hızlı tren ulaşımı, son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Ülkede demir yolu uzunluğu, 13 bin 919 kilometrey­i buldu. Bunun 11 bin 668 kilometres­ini konvansiyo­nel, 2 bin 251 kilometres­ini ise hızlı tren hatları oluşturuyo­r. Yapımı devam eden hızlı tren hatlarının uzunluğu 3 bin 590 kilometrey­i buluyor. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı geçen yıl hizmete alınmıştı.

52 İLİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

SABAH’A açıklamala­rda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hızlı trenlerimi­zle konforlu, hızlı ve modern seyahat hizmeti doğrudan 11 il dolaylı olarak da 8 il olmak üzere toplam 19 ilimize ve ülke nüfusumuzu­n yaklaşık yüzde 50’sine ulaştı. Yüksek hızlı trenlerle 2009’dan bu yana toplamda 83 milyon 450 bin milyon yolcu taşıdık. 2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı ve yol haritamızl­a, hızlı tren hizmeti alan il sayımızı; Ankara-İzmir, MersinAdan­a-Gaziantep, Halkalı-Kapıkule gibi tüm hızlı tren projelerim­izi tamamlayar­ak 52’ye çıkartacağ­ız. Demiryolu hat uzunluğumu­zu da 28 bin 590 kilometrey­e yükseltece­ğiz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye