Sabah

SÜRDÜRÜLEB­ILIRLIĞE TAM DESTEK

Türkiye’de 60. yılını kutlayan Coca-Cola, tüketicile­re sevdikleri marka ve içecekleri ulaştırırk­en, bunu toplum ve çevre açısından fark yaratacak şekilde yapmayı hedefliyor. Coca-Cola Türkiye Sistemi sürdürüleb­ilir bir yaşam için; suyun doğaya geri kazanı

-

200’den fazla ülkede, 200’ün üzerinde markası ile insanları tüm gün tüketebile­cekleri ürünlerle buluşturan Coca-Cola, sürdürüleb­ilirliği tüm faaliyetle­rinin merkezinde konumlandı­rıyor. Türkiye’de 60 yıldır faaliyette bulunan Coca-Cola, şişeleyici ortağı Anadolu Grubu şirketi Coca-Cola İçecek (CCI) ile birlikte, daha iyi bir ortak gelecek yaratma hedefiyle sosyal sorumluluk projelerin­e odaklanıyo­r. Katma değer yaratacak çalışmalar için kamu, sivil toplum kuruluşlar­ı ve üniversite­ler ile bir araya gelen Coca-Cola, bu iş birlikleri ile yenilikçi, sonuç odaklı, ölçülebili­r ve kendi içerisinde sürdürüleb­ilir çok sayıda uzun soluklu projeye imza atıyor.

DEPREMZEDE­LER İÇİN YENİDEN YAŞAM PROJESİ

Coca-Cola Sistemi 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından zaman kaybetmede­n bölgeye yardıma koştu. Ülkemizi derinden etkileyen depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine yönelik destek çalışmalar­ı hızla başlatıldı. Coca-Cola Sistemi tarafından yürütülen yeni ve devam eden projeler, bölgeye destek sağlama bakış açısı doğrultusu­nda geliştiril­di, kapsayıcıl­ığı artırıldı. Deprem bölgesinde başlatılan “Yeniden Yaşam Projeleri” kapsamında hayata geçirilen “Konteyner Satış Noktaları Desteği” ile Anadolu Vakfı ve Toktut Derneği iş birliğinde, depremden en çok etkilenen 4 ilde, işyerleri yıkılan esnafa destek amacıyla konteyner dükkânlar hibe olarak sunuldu.

KADIN VE ÇOCUKLARA BİSİKLET HEDİYESİ

Kadın Emeğini Değerlendi­rme Vakfı’nın (KEDV) Kahramanma­raş ve Hatay’da hayata geçirdiği kadın ve çocuk dayanışma merkezleri­ne bisiklet hediye edildi. KEDV ve Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliği ile Kahramanma­raş’taki konteyner kentte, gönüllü kadınlar ‘bisiklet elçisi’ olmak için eğitim aldı. Bu kapsamda kadın ve çocuklara pratik, teorik ve mekanik bisiklet becerileri kazandırıl­dı. Coca-Cola Sistemi, depremin etkileriyl­e mücadele kapsamında, güncel ihtiyaçlar doğrultusu­nda

çalışmaya devam ediyor.

KIZ KARDEŞİM PROJESİ SÜRÜYOR

Coca-Cola Türkiye, çok uluslu bir şirket olan şişeleme ortağı Coca-Cola İçecek ile birlikte yerel toplulukla­rı ve özellikle kadınların sosyal ve ekonomik hayatta aktif bir şekilde var olmasını destekliyo­r. 2015 yılında Coca-Cola Vakfı’nın finansal desteği ile Kız Kardeşim Projesi’ni başlatan CocaCola, Türkiye genelinde kesintisiz uyguladığı projede 9. yılına girdi. Kız Kardeşim Projesinin kapsamı ise her yıl genişletil­iyor. Kız Kardeşim Projesi, 2023 yılı itibarıyla yeni dönemine başladı. Coca-Cola Vakfı’nın finansal desteği ve Özel Sektör Gönüllüler­i Derneği (ÖSGD) ortaklığın­da gerçekleşe­n proje; 18-25 yaş arası genç kadınları, hayalini kurdukları işe ulaşmaları, birbirleri­nden ilham almaları, başarılı bir kariyer için ihtiyaçlar­ını tespit etmeleri konusunda destekliyo­r.

HEDEF GENÇ KADINLARIN GÜÇLENMESİ

2023 yılında proje kapsamında­ki “Kız Kardeşim Burs Programı”, “Kız Kardeşim Güçlenme Programı” ve “Kız Kardeşim Yıldızlar Karması Programı” ile genç kadınlara çeşitli alanlarda destek olundu. Türk Eğitim Vakfı işbirliğin­de ilerleyen Kız Kardeşim Burs programı kapsamında, ilk olarak deprem bölgesinde­n genç kadınlara eğitim bursu sağlandı. Mentor programlar­ı ile genç kadınların mesleki ve kişisel gelişimler­i iş hayatında ilerlemiş profesyone­ller tarafından destekleni­rken, Davranış Bilimleri Enstitüsü ile geliştiril­en “Keşfet Kendini” programı ile genç kadınlara dayanıklıl­ık ve kişilik envanteri testleri ücretsiz olarak sunuldu. Gücüm Kız Kardeşimde­n Seminerler­i ile ilham verici sohbetler düzenlendi. Ayrıca Ahbap Platformu iş birliğiyle hayata geçirilen Yıldızlar Karması Programı ile spor, sanat ve toplumsal fayda alanlarınd­a başarılı genç kadınlara başarıları­nı daha da ileriye taşımaları ve Türkiye’nin dört bir yanındaki kız kardeşleri­ne ilham kaynağı olmaları için maddi ve ayni destekler sağlanıyor.

TÜRKIYE Cumhuriyet­i’nin 100. yıldönümü onuruna hayata geçirilen Coca-Cola Içecek Türkiye’nin “Gururlu Yüzler” programı ile ise karşılıksı­z burs, eğitim, mentorluk, staj ve işe alımda öncelik imkanı destekleni­yor. 2022 yılında açıklanan 2030 Sürdürüleb­ilirlik Taahhütler­i’ne de hizmet eden program, Türk Eğitim Vakfı (TEV), CocaCola Türkiye Kız Kardeşim Projesi ve Anadolu Vakfı, YenidenBiz Derneği iş birliğinde yürütülüyo­r. Gururlu Yüzler; meslek lisesi öğrenciler­ine yönelik burs ve staj, Anadolu Vakfı bursiyerle­ri için mentorluk, staj ve kişisel gelişim eğitimleri­nin yanı sıra, kadınlara yönelik forklift operatörü eğitimi ile CCI satış ve dijital teknoloji departmanl­arına yönelik istihdam, eğitim ve mentorluk gibi farklı uygulamala­rdan oluşuyor.

 ?? ?? COCA-COLA SISTEMI UZUN SOLUKLU PROJELERLE SÜRDÜRÜLEB­ILIR BIR
GELECEK IÇIN ÇALIŞIYOR
Gururlu Yüzler ile kız öğrenciler istihdama hazırlanıy­or
COCA-COLA SISTEMI UZUN SOLUKLU PROJELERLE SÜRDÜRÜLEB­ILIR BIR GELECEK IÇIN ÇALIŞIYOR Gururlu Yüzler ile kız öğrenciler istihdama hazırlanıy­or
 ?? ??
 ?? Merve BILKAY
SABAH ??
Merve BILKAY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye