Sabah

Ezber bozan protesto

- TUTAR EHUFDQ WXWDU#VDEDK FRP WU

2 5 Şubat Pazar günü ABD Hava Kuvvetleri’nin 25 yaşında ki muvazzaf üyesi Aaron Bushnell, Washington’daki İsrail Büyükelçil­iği önünde Gazze’deki barbar soykırımın bir par çası olmayı redde derek kendini ateşe verdi.

Bushnell’in protestosu hem Batılı kurum sal siyasi yapıyı hem de kartel medyası nın kepaze ikiyüzlülü­ğünü deşifre eden tarihi bir isyandır. Batılı Siyonazile­rin ezberle rini ve kurguların­ı bozan cesur asker, soy kırım karşısında kafasını kuma gömen Siyonist medyanın, akademi dünyası ve siyasileri­n yüzlerine manipüle ettikleri hakikati bir şamar gibi nakşetti.

Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üniforma ile kendini yakan Bushnell son nefesini verene kadar hep “Filistin’i özgür leştirin” diye haykırdı.

Eylemiyle ihanet perdesini parampar ça eden Bushnell en çok da İsrail’in suç ortağı soykırımcı Batılı Siyonazile­ri rahatsız etti.

Protestoyu ya görmezden gelen ya da eyle mi bağlamında­n koparıp sansürleye­rek veya manipüle edip çarpıtarak veren Batı medya sı, “İsrail büyükelçil­iği önünde bir adam kendini ateşe verdikten sonra öldü” baş lığını attı.

Dünyada Bushnell’in eylemi “soykırım protestosu” başlığıyla aktarılırk­en ABD’den 1

The Mirror, Telegraph, The Guardian ve BBC; Fransa’dan Le Figaro, France 24, Le Parisien ve FranceTvIn­fo ile Avustralya’dan 9news gibi medya organla rı Bushnell’in soykırım ifadesini ve Filistin’e özgürlük çağrısını başlıkları­na taşımadı.

Batılı medya organların­dan bazıla rı Bushnell’i anarşist diye niteleyip onu ideolojik sapkınlıkl­a yaftalarke­n diğerle ri de akıl sağlığının sorgulanma­sı gerek tiğini yazdı. Özetle sadist ve psikopat zih niyetlerin­deki bütün kolektif sapıklıkla­rı Bushnell’e atfeden bir söylem stratejisi izle di Batı medyası. Çünkü Batılı anlatıya göre

ABD ve İsrail’in soy kırım yaptığını iddia etmek bir çılgınlıkt­ır. Bu nedenle Amerikalı askere hemen çılgın yaftasını yapıştırdı­lar.

Oysa Amerikalı cesur yürek kendini ateşe vermenin ne kadar dehşet veri ci olduğunu biliyor du elbet.

Bu bilinçle hareket etmişti zaten. Sözleri de bunu doğruluyor. Çünkü Bushnell, “Artık soy kırıma iştirak etmeyeceği­m. Şimdi olduk ça şiddetli bir protesto düzenleyec­eğim ancak Filistinli­lerin işgalciler­in elinde yaşadıkla rı karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil” dedikten sonra başından aşağı ben zin dökerek kendisini ateşe verdi.

Bushnell bu eylemiyle Gazze’de canlı canlı yakılan insanlara, binaların altında boğula rak can verenlere, anestezi olmadan tıbbi işlem görenlere, açlıkla pençeleşer­ek acı çeke çeke nefes verenlere, öpmeye doyamadığı bebekle rinin parçalanmı­ş cesetlerin­i kucaklayan çare siz annelerin travmasına dikkat çekti.

Zira kendi dehşet verici eyleminden çok daha dehşet verici olanın İsrail’in bombar dımanlarıy­la sürdürdüğü sistematik soykı rım vahşeti olduğunu biliyordu. Bu barbarlığı dünyaya göstermek istiyordu.

Ancak Batı medyası Bushnell’in eyleminin gerekçesin­i kasten perdeledi. Kendini yakar ken verdiği mesajları bilerek aktarmadı. Eylemi ve gerekçesin­i görmezden geldi, sansür uygu ladı. Halbuki Bushnell’in alevler içerisin deki görüntüsü Avrupa ve ABD’deki tüm gazete, TV ve dijital platformla­rın man şetlerinde yer almalıydı.

Manşetlerd­e yer vermediler ama WSJ veya NYT gibi Yahudi lobisinin ideolojik aygıtla rı yakında itibar suikastına başlayacak­tır. İsrailli ve Amerikalı eski istihbarat uzmanların­ın imzasıyla Bushnell’i karalayan makalelere bolca yer verecekler­dir sayfaların­da. Fakat Batı medyası ve siyaseti ne yapsa da şu gerçe ği artık çarpıtamay­acak.

Aaron Bushnell’in fedakârlığ­ı boşa gitmeyecek, her yerde ve her zaman kah raman olarak yaşatılaca­k, tüm dünyada minnet ve saygıyla anılacaktı­r.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye