Sabah

Seramiğin başkenti Kütahya’da yerel seçim

- Mahmut mahmut.ovur@sabah.com.tr

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, geride 22 yıllık iktidara ve 17 seçim kazanma sına rağmen her seçimde olduğu gibi bu seçimde de halka gidiyor ve adım adım Anadolu’yu dolaşıyor. Sokağa iniyor, miting meydanları­nda Türkiye’nin dününü, bugü nünü anlatıyor, yarınına ilişkin hayalleri ni, kaygıların­ı milletle paylaşıyor. Bunu da öyle kuru kuruya yapmıyor; ulusal günler de olduğu gibi mitingleri­ni de büyük oranda ya bir fabrika veya tesis açılışıyla ya da bir temel atma töreniyle taçlandırı­yor.

Dün de Kütahya’daydı ve yine Türkiye’nin ihracatı açısından önem li bir fabrikanın temel atma törenine katıl dı. Kütahya fazla konuşulmas­a da AK Parti’nin kalesi bir şehir... Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 28 Mayıs 2023’te Kütahya’daki oy oranı yüzde 70.38... O gün düzenlenen mitingi coşkulu kılan da bu güçlü halk des teği. Kütahya’da özel bir Erdoğan sevgi si var ve bunu da şehrin her sokağında his setmek mümkün.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan bu sahici sev giyle Kütahyalıl­ara seslenirke­n, “Öncelikle sizlere geçen mayıs ayından bir teşek kür borcumuz var” diyor ve sözü beledi ye başkanlığı seçimlerin­e getiriyord­u:

“Kütahya’da 31 Mart seçimleri için adaylarımı­zı Cumhur İttifakı ola rak ortak göstermedi­k. Eser ve hizmet siyasetind­e yarışmak için ayrı adaylar la seçime girdik. Hayırlı yarış olarak gördüğümüz bu centilmenc­e rekabe tin şehrimiz için en güzel şekilde neti celenmesin­i diliyorum.”

Dünya markasına doğru

verdiği sözü hatırlatıy­ordu:

“Sayın Cumhurbaşk­anım, ne mutlu bana ki, 2017 yılında, 15 Temmuz Fabrikamız­ın açılışında, zatıâliniz­e şu anda bulunduğum­uz araziyi göstere rek yeni bir fabrika daha yapma sözü mü yerine getirmiş bulunmakta­yım. Şimdi size tüm misafirler­imizin huzu runda NG Ailesi olarak bir söz daha vermek istiyoruz. Yeni bir fabrika yatı rımını daha kısa süre içinde hayata geçirerek ülke ekonomisin­e kazandı racağız.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan da açılışta yatırım yapmanın bölge ve Türkiye için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle diyordu:

“Kütahya’daki bu ivme, Türkiye Yüzyılı’na hazırlanış­ın bir işareti dir. Bugün yatırım bedeli 140 milyon Euro, kapalı alanı 126 bin metreka re olan iki yeni fabrikayı daha hizmete açıyoruz. Açılan her yeni fabrika, ihra catımızda yeni bir ivme, cari açığımı zın kapanmasın­a katkı demektir.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan bir de sürpriz açıklama yaptı:

Artık bundan sonra milletimiz­e karşı sorumluluğ­umuz Türkiye Yüzyılı bayrağını zirveye çıkarmaktı­r. Allah’ın izniyle Türkiye Yüzyılı’nın inşasını da tamamladık­tan sonra emaneti gençle re teslim edip köşemize çekileceği­z.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ikinci durağı, yeni açılacak seramik fabrikasıy­dı. Seramik denince de akla hiç kuşkusuz adı markaya dönüşen Kütahya ve en bilinen markası NG Kütahya Seramik geliyor.

Nafi Güral, doğduğu şehre bugü ne kadar seramik ve porselende­n turiz me çok sayıda şirket kazandıran öncü işa Kısa bir süre de olsa Kütahya’nın siya damlarında­n. Bu kez de Cumhurbaşk­anı si nabzını tutmaya çalışıyoru­m. Şehrin mey Erdoğan’ın açılışını yaptığı “100. Yıl danı birbirine rakip partilerin seçim ofisle Fabrikalar­ı”yla bir ilke daha öncülük edi ri ve afişleriyl­e donatılmış. Renkli bir hava yor. Yatırım bedeli 140 milyon Euro olan var. AK Parti’nin açık ara önde olduğu fabrika sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir il. Ancak bu kez, Cumhur İttifakı orta sayılı fabrikalar­ından. Yeni nesil bir sera ğı MHP’yle de yarışacak. Seçim AK Parti mik fabrikası. Seramikte Türkiye’yi dünya adayı Kamil Saraçoğlu ve MHP adayı ligine taşıyan NG Kütahya Seramik’in yeni Alim Işık arasında geçecek. Diğer partile nesil yöneticisi Dr. Erkan Güral, açılış rin kazanma şansı yok, oy artırmak için yarı konuşmasın­da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a şacaklar.

Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder. MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

AK Parti ile MHP yarışacak

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye