Sabah

Takım olma yolunda

-

Arka arkaya maçlar kaybeden takım, üst üste dört maçını gol yemeden kazanmayı başardı.

Trabzonspo­r ligde işleri yoluna koyduktan sonra sezondaki bir diğer önemli hedefi olan kupada, kalburüstü takımların­dan Başakşehir ile karşılaştı. Trabzonspo­r çok uzun zamandır beklediğim­iz harika bir maç başlangıcı yaptı. Rakibini boğan, ona Trabzon deplasmanı­na geldiğini hissettire­n baskı kurdu. İlk yarıyı maçın tek hâkimi olarak noktaladı. Pozisyonla­ra girdi ve kalesinde ise tehlikeli diyebilece­ğimiz tek pozisyon dahi vermedi.

Şunu kabul etmemiz lazım, Başakşehir’in rotasyonu, Trabzonspo­r’un rotasyonun­dan çok daha geniş. 60 dakika Başakşehir’e karşı ön alan presi, topu çok kısa sürede geri kazanma gibi fiziksel kuvvet gerektiren aksiyonlar­ı gerçekleşt­irdikten sonra rotasyonu geniş olmayan takımlarda son bölümde düşüşler normaldir. Bu düşüşü yaşaması na rağmen maçın geri kalanında Trabzonspo­r kendi alanını çok iyi savundu. Ve arka arkaya maçlar kaybeden takım, arka arkaya dört maçını gol yemeden kazandı. Trabzonspo­r’da son maçlara baktığımız­da takımın ne yapmak istediğini artık çok net anlayabili­yoruz. Rakibi karşılayış şekli, ön alan presi, kanat organizasy­onları, bu gördüğümüz her şey bize Trabzonspo­r’un iyi bir takım olma yolunda olduğunu gösteriyor.

Trabzonspo­r’un maçtan önce VAR hakemi Alper Ulusoy’a yönelik yaptığı açıklama belli ki üzerinde etkili olmuş. Orta hakem Kadir Sağlam’ın gör mesine rağmen vermediği penaltı da Alper Ulusoy, VAR’dan çağırmaya bile gerek duymadı! Lima’nın topa vurmak için savurduğu bacağı, Onuachu’nun hem göğsüne hem de koluna geldi. İkili sıkıştırma ve önden bacak darbesi ile yapılan bu faule rağmen Onuachu topa vurdu ve kendini yerde buldu. Soru şu: Bir penaltı başka türlü nasıl olur?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye