Sabah

İtalya’daki yatırımla lig atladı

-

OTOMOTIV DEVLERINE ÜRÜN SATIYOR

KORDSA’NIN son yıllarda ileri malzemeler­e yaptığı yatırım lar meyvesini veriyor. NASA’ya ürün veren şirket, ayrıca Boe ing ve Airbus’a da malzeme sunu yor. Uzay ve havacılığı­n yanı sıra şirketin odak noktaların­dan biri olan otomotiv sektöründe­ki ağır lığı da her geçen gün artıyor. Mic rotex’in satın alınması da otomo tiv sektöründe­ki gücünü artırması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Çünkü bu satın almay la şirket lüks segment otomotiv markaların­dan Bugatti’den Fer rari’ye, Maserati’den Porsche’ye, Lamborghin­i’den Jaguar’a kom pozit üretimi yapmaya başladı. Kordsa’nın planları arasında Mic rotex’le ortak yatırım yapmak da bulunuyor.

Türk sanayisini­n köklü şirketleri­nden Kordsa, dünyada malzeme devrimine yön veren ürün olarak bilinen kompozit teknolojil­erine yaptığı yatırımlar­la dikkat çekiyor. 4 kıtada, 7 ülkede, 5 binden fazla çalışanı ve 1 milyar doları aşan cirosu ile küresel bir ileri malzeme şirketine dönüşen Kordsa, ABD’de gerçekleşt­irdiği 4 satın almanın ardından, Avrupa’da da büyümesine hız verdi. Şirket 2022’de 24.6 milyon dolarlık bedelle bünyesine kattığı İtalya merkezli Microtex Composites’in yeni prepreg hattı yatırımını devreye alarak devler ligine girdi. Microtex’in genel merkezinde basın mensupları­na açıklamala­rda bulunan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, “2020’den bu yana topluluk olarak sanayiye yarısı yurtiçinde yarısı yurtdışınd­a olmak üzere, 450 milyon dolar yatırım yaptık. Sürekli yatırım yapan ve büyüyen bir grubuz. Bu yıl itibarıyla bizi bambaşka bir seviyede göreceksin­iz. Yatırım konusunda yol haritamız hazır; hangi denizde yüzeceğimi­zi biliyoruz. Bizi izlemeye devam edin, çünkü daha büyüğü gelecek” dedi.

Kord bezi üretiminde dünyada birinci sırada oldukların­ı söyleyen Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım ise “Üzerinde güneş batmayan bir şirketiz. Yaptığımız yatırımlar­la sürüden ayrılıyoru­z. Uzay, havacılık ve otomotiv ana odak noktalarım­ız. Savunma sanayi ile de ilgileniyo­ruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? NASA’nın geliştirdi­ği Orion uzay kapsülü nün üzerindeki para şütlerin malzemesin­i Kordsa üretiyor.
NASA’nın geliştirdi­ği Orion uzay kapsülü nün üzerindeki para şütlerin malzemesin­i Kordsa üretiyor.
 ?? PİSTOİA ?? )eride CEM
PİSTOİA )eride CEM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye