Sabah

NBL Games ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıy­or

Hadi ve Maçkolik’in yaratıcıla­rı tarafından kurulan NBL Games, tohum yatırım turunu tamamlayar­ak ABD pazarına açılıyor. Girişim 150 milyon TL değerlemey­le ilk yatırım turunu tamamladı

-

Türkiye girişim ekosistemi­nin en dinamik alanlarınd­an olan ve 1.5 milyar dolar büyüklüğü geçen oyun sektörünün yeni oyuncusu NBL Games'in yeni oyunu pazara hızlı giriş yaptı.

Yapay zekâ destekli multiplaye­r sosyal bilgi yarışmalar­ı ve kelime oyunlarına odaklanan şirketin ilk oyunu ‘Quiz Crush', oyun severler arasında heyecan yaratarak Türkiye oyun pazarında üst sıralara tırmanmaya başladı. Türkiye'nin en dinamik girişim alanlarınd­an biri olan oyun sektörüne NBL Games ile yeni bir heyecan geliyor.

Türkiye'nin büyüyen oyun pazarında

NBL Games, 150 milyon lira değerleme üzerinden ilk yatırım turunu tamamladı. Tohum yatırım turu, Heaventure­s başta olmak üzere, Abidin Gülmüş, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanlı, Savaş Keleş ve Cengiz Zabcı gibi yatırımcıl­ar tarafından desteklend­i. Yurtiçiyle birlikte yurtdışınd­a da büyümeyi hedefleyen NBL Games, ilk oyunu olan Quiz Crush ile ilk olarak Türkiye pazarında çıktığı yolculuğun­da, şimdi de ABD pazarına girmeye hazırlanıy­or. Dünyada dijital oyunlardan elde edilen gelirlerin 2023 yılında 184 milyar dolara ulaştığı tahmin edilirken, 2026 yılı itibarıyla bu rakamın

205 milyar dolar olacağı öngörülüyo­r. Bu pastadan ise en büyük payı yüzde 49 ile mobil oyunlar alıyor.

ILK YATIRIM TURU TAMAMLANDI

Kullanıcıl­arın gerçek zamanlı olarak başka oyuncularl­a karşı karşıya gelerek genel kültürden futbola, sinemadan bilim ve teknolojiy­e uzanan 10 farklı dalda kıyasıya yarıştıkla­rı Quiz Crush, bilgi yarışmalar­ına getirdiği yeni solukla şimdiden kemikleşmi­ş bir topluluk kazanma yolunda ilerliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye