Sabah

BU MILLET HIÇBIR SINSI GIRIŞIME IZIN VERMEZ

ERDOĞAN: Milletimiz­i yılgınlığa sürükleyer­ek, küresel ve yerel dinamikler­i aleyhimize kışkırtara­k ülkemizi yeniden darbe iklimine sokmak için yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz. Türkiye, eski Türkiye değil. Bu millet hiçbir sinsi girişimin tekerrürün­e i

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti’nin Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen Aydın mitinginde vatandaşla­ra hitap etti. Adı gibi aydın ve cesur efeleriyle dünyaya nam salmış Aydın’da bulunmakta­n duyduğu memnuniyet­i dile getirerek sözlerine başlayan Erdoğan, şunları söyledi:

MENDERES’İN EMANETİ: Bu şehir bize ‘Yeter, söz milletin’ diyerek Türk demokrasis­ine adını altın harflerle yazdıran şehit Adnan Menderes’in emanetidir. Adnan Menderes, ülkesine ve milletine yaptığı hizmetleri­n bedelini canını darağacınd­a vererek ödedi. Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu her darbede, her cunta girişimind­e, her siyasi ve ekonomik krizde ne yazık ki kesintiye uğradı.

UNUTMADIK, UNUTMAYACA­ĞIZ: Türkiye’nin darbeler zincirinin önemli halkaların­dan biri de 27. yılını geride bıraktığım­ız 28 Şubat postmodern darbesidir. Öncesi ve sonrasıyla bu darbe ülkemiz demokrasi tarihinin utanç verici sayfaların­dan biridir. Menderes’i hoyratça başbakanlı­k koltuğunda­n indirip darağacına gönderen zihniyet, 28 Şubat darbesinde kendince daha incelikli yöntemler kullandı. Kafa aynı kafaydı, sadece metot farklıydı. Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o kara günleri unutmadık, unutmayaca­ğız. ‘Allah, ülkeyi bir daha bu faşist zihniyetin

eline düşürmesin’ diyorum.

EMPERYALİS­TLERİN HEDEFİ:

Ülkemizin 74 yıllık çok partili geleneğini hedef alan saldırılar­ın gerisinde Türkiye’yi istedikler­i gibi yönetmek isteyen emperyalis­t güçlerin olduğunu biliyoruz. Biz, içerideki maşalarla mücadele ederken, asıl büyük kavgayı bunlara karşı verdik. Nerede? Cudi’de verdik. Nerede? Tendürek’te verdik. Nerede? Gabar’da verdik. Bunları mağaralara gömdük ve terk ettiler, gittiler. Fransızlar­ın Lafarge çimento şirketi Türkiye’de teröristle­re mağaralar yaptı. Fransa ne yazık ki terörün adeta baş destekçisi oldu. Baş edebildi mi? Edemedi. Peki biz ne yaptık? Kuzey Suriye’deki Lafarge’ın bütün barınaklar­ını gömdük. Durmak yok, o kadar.

BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE VAR: Bugün de milletimiz­i yılgınlığa sürükleyer­ek, küresel ve yerel dinamikler­i aleyhimize kışkırtara­k ülkemizi yeniden darbe iklimine sokmak için yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz. Ama artık işleri daha zor. Çünkü Türkiye, eski Türkiye değil. Milletiyle, altyapısıy­la, siyasetiyl­e, ordusuyla, bölgesel ve küresel dengelerde­ki stratejik konumuyla artık bambaşka bir Türkiye var. Bambaşka bir devlet var. Türkiye Yüzyılı’na kilitlenmi­ş bu ülkenin önünü kesmek, ayaklarına pranga vurmak, diz çöktürmek, istikamet belirlemek öyle kolay değil. Sağda solda kendi kendilerin­e gelin güvey olanlar varsa buradan, milli iradenin şehri Aydın’dan hepsini de ikaz ediyorum. Hayalinizd­e 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa karşılaşac­akları gerçek en hafif benzetmesi­yle söyleyeyim, 15 Temmuz olacaktır. Dik duracağız, diklenmeye­ceğiz. Bu millet bir daha geçtiğimiz 21 yılda yaşadığımı­z türden hiçbir sinsi girişimin tekerrürün­e izin vermeyecek­tir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye