Sabah

50 BIN HANEYE 75 MILYONLUK DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan öncesi anlamlı bir desteğe imza attı. Başkan Aktaş “50 bin ramazan destek çekini 1500 liradan 75 milyon olarak halkımıza ulaştıraca­ğız” dedi

-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa Büyükşehir Belediyesi­nin “Sosyal Destek Çekleri Lansmanı ve Protokolü İmza Töreni”ne katıldı. Protokolün Bursalılar­a hayırlı olmasını dileyen Bakan Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a özellikle emeklilerl­e ilgili yürüttüğü hizmetlerd­en dolayı teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş insanı merkeze alan hizmet anlayışıyl­a Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları güçle Bursa’yı yeni hizmetlerl­e buluşturma­ya devam ettiklerin­i söyledi. Aktaş, güncel şartlarda yerel yönetimler­in görev ve sorumluluğ­unun arttığını belirterek, “Biz klasik koli bırakan veyahut bunu dönemlik yapan bir anlayışa yaklaşmıyo­ruz.

(61$)$ &$1 68<8 2/$&$.

Sosyal destek anlamında farklı kesimleri, farklı tarafları düşünüyoru­z. İşte o yüzden de ‘Kart 16’ uygulaması başlattık. Şu an fiili olarak bunu kullanan 10 bin civarında vatandaşım­ız var. Ramazan sosyal destek çeklerimiz ki bugün protokolün­ü imzalayaca­ğımız, 50 bin ramazan destek çekini 1500 liradan 75 milyon olarak biz vatandaşla­rımıza ulaştırmış olacağız” diye konuştu. Belediye olarak yaptıkları diğer sosyal projeleri de anlatan Aktaş, destek projelerin­in esnafa da can suyu olacağını kaydetti.

Bursa Esnaf ve Sanatkarla­r Odaları Birliği Başkanı Fahrettin Bilgit ile

Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs de katılımcıl­ara hitap etti. Konuşmalar­ın ardından Başkan Aktaş ve esnaf odalarının başkanları sosyal yardım çeklerine ilişkin protokole imza attı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye