Sabah

40 YIL SONRA, ESRA EROL’DA KAVUŞTULAR DEPREMZEDE ASYA’NIN PROTEZ KOL MUTLULUĞU

Asrın deprem felaketind­e tüm ailesini yitiren kendisi ise enkazın altında kolunu kaybeden Hataylı 9 yaşındaki Asya Dönmez protezine kavuştu. Adana’daki bir merkezde protez kolu takılan Asya heyecanla egzersizle­re başladı

- Murat KARAMAN-Ziya RAMOĞLU/ +üVeyin KAdAR / SABAH

Çukurova Üniversite­si (ÇÜ) öncülüğünd­e ulusal ve uluslarara­sı bağışçılar­ın desteğiyle kurulan Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM), Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e göçük altında kalarak uzuvlarını kaybeden çocuklara hizmet vermeye devam ediyor. Asrın felaketi depremler sırasında Hatay’ın Antakya ilçesinde oturduklar­ı 4 katlı binanın çökmesi

sonucu annesi Heba, babası Yusuf, ağabeyi Cevdet ile küçük kardeşi Deniz’i kaybeden Asya Dönmez enkaz altında kalmış ve sol kolunu kaybetmişt­i. Adana’daki bir merkezde protez koluna kavuşan Asya şimdi ÇOİM’de egzersizle­re başlayacak. İlkokul 3’üncü sınıfa giden ve Fenerbahçe­li olan Asya’nın en büyük hayali ise Fenerbahçe’de oynayan başarılı futbolcu Sebastian Szymanski ile tanışmak ve onunla fotoğraf çektirmek. Doğum gününde halasının hediye ettiği formayla pastasını kesen Asya, bugün (2

Mart) Mersin’de oynanacak HataysporF­enerbahçe maçına gitmek, çok sevdiği futbolcu ile tanışıp fotoğraf çektirmek istiyor.

Depremde 8 çocuğundan 2’sini kaybeden hala Meral Özbek, “Yeğenim Asya bütün ailesini kaybetti. Bizimle birlikte yaşıyor. Ben Asya’nın halasıydım şimdi annesi oldum. Asya benim 7’inci çocuğum oldu. Asya halen olayın şokunu yaşıyor ve konuşmakta güçlük çekiyor. Asya protezine kavuştuğu için çok mutluyum” diyerek sevincini dile getirdi.

ATV’de yayınlanan Esra Erol’da programına başvuran 43 yaşındaki Ozan Arpaoğlu, annesi İkbal Arpaoğlu’nun 3 yaşındayke­n kendisini para karşılığın­da bakmaları için DursunAyşe Sekman çiftine verdiğini söyleyerek, “Sadece annemin beni neden bıraktığın­ı öğrenmek istiyorum” dedi. Kendisini büyüten ailede şiddet gördüğünü ifade eden Arpaoğlu, “Çok dayak yedim, hortumla dövüldüm, okula gönderilme­dim, sokaklarda büyüdüm” diyerek yaşadıklar­ını gözyaşları içinde anlattı.

GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Program ekibi tarafından yapılan araştırmad­a, Ozan Arpaoğlu’nun gerçek isminin dedesinin adı olan “Şaban Işık” olduğu, annesinin Avusturya’da yaşadığı belirlendi. Ozan Arpaoğlu, herkese “öldü” dediği annesi ile 40 yıl sonra ATV’de Esra Erol’da ilk kez konuştu. Ancak, geçmişte müzikholle­rde çalışan annesinin, aslında farklı kişilerden çocuk doğurup bıraktığı gerçeği ile de yüzleşti. Bu arada hiç bilmediği ve 2 yıl önce ölen babası Yusuf Işık’ın eşi de canlı yayına bağlanarak, Ozan Arpaoğlu’na kardeşleri olduğunu müjdeledi. Ozan Arpaoğlu’nun varlığında­n bile haberdar olmadığı, anne ve baba tarafından toplam 11 kardeşi olduğu ortaya çıktı. Sadece annesini bulmak için stüdyoya gelen Ozan kocaman bir aileye kavuştu.

 ?? ?? Depremde kolunu kaybeden Asya’ya halası Meral Özbek
sahip çıktı.
Asya’nın hayali Fenerbahçe­li
Sebastian Szymanski ile
tanışmak.
Depremde kolunu kaybeden Asya’ya halası Meral Özbek sahip çıktı. Asya’nın hayali Fenerbahçe­li Sebastian Szymanski ile tanışmak.
 ?? ?? ATV’nin rey ting rekortme ni programın da yıllar süren hasret son buldu.
ATV’nin rey ting rekortme ni programın da yıllar süren hasret son buldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye