Sabah

Yeniden Refah için ikinci baskı

- MELİH

*eçen hafta yayınlanan Yeniden Refah Partisi’nin

Mart seçim pazarlıkla­rı hak kındaki yazıma parti yöneticile­rin den eleştirile­r gel meye devam edi yor.

YRP’nin müstakil bir parti olarak seçimlere bağımsız girmesinde­n daha doğal ne olabilirmi­ş? Mecburlar mıy mış AK Parti ile ittifak yapmaya? Ayrıca DEM’in İstanbul’da aday çıkarması nı desteklerk­en YRP’nin aynı yöndeki kararını eleştirmek çifte standart olmu yor muymuş?

Ağır bir yazı değildi, ancak görüyo rum ki ne dediğimi anlamamışl­ar. Belki de yürüttükle­ri pazarlığın ilk kez bu kadar açık tarif edilmesini­n şokunda lar. Ve verecek cevap bulamadıkl­arı için hepsi birlikte aynı cümleleri tekrar edip duruyorlar.

Neyse tane tane anlatayım.

Nerede, ne zaman “YRP seçimlere neden bağımsız girmesin, ittifak yapsın” demişim, yazmışım?

Tam aksine, İstanbul’da Murat Kurum’u des teklemek için bir Anadolu yakasında bir de Avrupa’da ilçe istedikler­i ni anlatan )atiK Erbakan’ın, “İsmi çok önemli değil dedik biz ama onlar da zaten ‘Peki verelim, nere yi istiyorsun­uz?’ demedikler­i için ilçe isimlerini çok konuşamadı­k” sözleri üzerine şunları yazdım:

Eğer doğruysa, AK Parti, “İsmi önemli değil, bir iki tane verin” diyebi len YRP’ye “Nereyi istiyorsun­uz?” diye sormadıysa bile, kendilerin­i yürekten tebrik ederim. Zira 31 Mart seçimlerin de etkisi olacak partilerle at pazarlığı nın yürütüldüğ­ü bir ortamda böyle bir duruşun taşıdığı riskler ortada. CHP’nin, DEM’in talepleri için attığı taklala rı görüyorsun­uz. Büyük laflarla istenen oylarımız, siyaseti ticarete çeviren lere bonkörce dağıtılıyo­r. Ama seçmen son tahlilde kendisini ciddiye alanla rı ihya ediyor. Bu kural hiç değişmiyor.

Daha ne diyeyim?

melih.altinok@sabah.com.tr

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye