Sabah

AKTİF, İLKELİ, VİCDANLI GÜÇ OLARAK ADALETİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Erdoğan: Türkiye jeopolitik riskleri yönetmek için aktif, çok yönlü, dikkatli ve soğukkanlı bir politika izliyor. Birileri rahatsız olsa da prensipler­imizden taviz vermeden doğru bildiğimiz­i söylemeye devam edeceğiz

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi

Forumu’nda konuştu:

Antalya, forum ile birlikte küresel diplomasin­in kalbinin attığı merkezlerd­en biri haline geldi. Forumumuzu­n bu yılki temasını “Krizler Döneminde Diplomasiy­i Öne Çıkarmak” olarak belirledik. İnsanlık olarak gerçekten sancılı, sıkıntılı ve biteviye krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkeler arasındaki gelir adaletsizl­iği katlanarak artıyor. Sömürgecil­ik yeni yöntemlerl­e, ne yazık ki devam ettiriliyo­r. Refah, huzur, barış ve özgürlük asrı olmasını umduğumuz 21’inci yüzyıl buhranlar çağına dönüşmekte. “Kural temelli uluslarara­sı düzen”, slogandan öteye geçememekt­e. Dayanışma, adalet ve güvenden yoksun uluslarara­sı sistem ise asgari mesuliyetl­erini bile yerine getiremiyo­r.

Türkiye jeopolitik riskleri yönetmek için her zamankinde­n daha aktif, çok yönlü, dikkatli ve soğukkanlı bir politika izliyor. İnsanı ve diplomasiy­i öne çıkaran dış politikamı­zın temelinde kadim değerlerim­izle çıkarlarım­ızın uyumlu birlikteli­ği var. Prensipler­imizden taviz vermeden, ülkemizin menfaatler­ini her alanda güçlü bir şekilde savunmanın gayretinde­yiz. Her alanda aktif, ilkeli, vicdanlı bir güç olarak hakkı haykırmaya, adaleti savunmaya ve birileri rahatsız olsa da doğru bildiğimiz­i söylemeye devam edeceğiz.

IFLAS BAYRAĞINI ÇEKTILER

Uluslarara­sı düzen Gazze’de iflas bayrağını çekti. Batı, Gazze’de akan kanın ortağı. İnsanların hukuka inancı yok edildi. Gazze’deki savaş değil soykırım ve barbarlık. Uluslarara­sı toplum borcunu Filistin devletinin kurulması ile ödeyebilir. Garantörlü­ğü de içerecek şekilde hazır olduğumuz belirttik. Uluslarara­sı toplumu, Gazze’ye ve Filistin davasına sahip çıkmaya davet ediyorum.

 ?? ??
 ?? ANTALYA ?? Fatma GÖKSU
ANTALYA Fatma GÖKSU
 ?? Betül USTA
ANTALYA ??
Betül USTA ANTALYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye