Sabah

Psikolojik avantaj Beşiktaş’ta! ,aZCeEerse travNa olur!

SORU: Trendyol Süper Lig’de derbi heyecanı için geri sayım başladı. Ziraat Türkiye Kupası maçları sonrası ibre kimden yana? Beşiktaş-G.Saray derbisi için kim favori?

-

Şu andaki konjonktür, psikolojik olarak Beşiktaş’ın lehine döndü. G.Saray’ın hem Avrupa hem de kupadan elenmesi, ciddi bir sorun. Şu anda yalnızca lig hedefi kaldı. Bu kayıpların baskısını bundan sonra ligde daha çok hissedecek­lerdir. Lig maçlarında­ki baskı, onların oyununa da bundan sonrası için negatif etki yansıtır. Kadro olarak hâlâ etkili bir kadroları var. Bu önemli. Ama daha da önemlisi, ligde güven duygusu ile birlikte ortaya çıkan motivasyon­dur. Beşiktaş, hâlâ yeni bir süreci yaşıyor. Bu dönem itibarı ile yeni oyuncularl­a beraber yeni bir oyunu da oluşturmay­a çalışıyor. Beşiktaş’ın gol yemeden son 4 maçta yoluna devam etmesi, oldukça olumlu bir gelişme. Bunun yanında oyun gelişimi de bekleniyor. Süreç içinde ortaya çıkacağını göreceğiz. G.Saray karşısında dengeli ve savunmayı ön planda tutan oyunu öncelikli tercih olarak göreceğiz. Bunun yanında Beşiktaş, kaleye az gitse de Semih-Muçi-RashicaAbo­ubakar

ve Cenk gibi önemli oyunculara sahip. Bunlar oyun dengesini değiştireb­ilen isimler. Bu maçta da etkin olacaklard­ır.

NET İSİMLER: SEMİH VE MUÇİ

Gedson’un yokluğunda Musrati-Salih ve Muçi tercihi Beşiktaş’ı daha hücumcu bir takım yapar. Ama başlangıç olarak dengeyi elimde tutayım noktasında başlamak isterse AmarteyMus­rati-Salih üçlüsünü de görebiliri­z. Hücumda iki net isim var: Biri Semih biri Muçi… Amartey ile oynarsa ön tarafta RashicaSem­ih-Muçi üçlüsünü görebiliri­z. Salih ile oynarsa o zaman da Muçi’yi orta alanda, Rashica-Semih-Cenk veya Aboubakar olarak da hücum planı yapılabili­r.

AvruSa’dan ve Türkiye Kupası’ndan elenmek G.Saray gibi büyük bir takıma yakışmadı. Yönetim sezon başı pahalı transferle­r yaparken hedef, UEFA’da finale yürümek, Türkiye Kupası’nı kazanıp, ligde şampiyon olmaktı. Pahalı transferle­r maalesef tutmadı ve yeterince katkı sağlamadı. Şimdi G.Saraylı oyuncular sadece lig şampiyonlu­ğunu kovalayaca­klar. Santos’un Beşiktaş’ı, önce gol yememek üzerine oynuyor, bir gol kıstırırsa skoru korumaya çalışıyor. Okan Buruk eğer Beşiktaş’ı yenmek istiyorsa, “Ben oyunumu oynarım, rakip ne oynarsa oynasın” anlayışı ile hareket etmemeli. Çünkü Beşiktaş derbisi zihinsel ve psikolojik olarak stratejik bir değer kazandı. G.Saraylı

oyuncular sakin, sabırlı, dikkatli davranmalı. Takım savunmasın­a tüm oyuncular destek vermeli. Eğer G.Saray, Beşiktaş derbisini kazanırsa şampiyonlu­k yolunda dev bir adım atar. Yaşanacak kayıp, psikolojik bir travma yaratabili­r.

İCARDİ ‘10 NUMARA’ OYNUYOR Okan

Hoca derbiyi bir satranç gibi düşünmeli, Beşiktaş’ın tuzağına düşmemeli, özellikle ilk 11’i kurarken derbi havasını bilen, şampiyonlu­k yaşamış oyuncuları tercih etmeli. İcardi ile G.Saray, hücum hattında etkili oynuyor çünkü Arjantinli yıldız son haftalarda sadece golcülük görevini yapmıyor, 10 numara gibi oynayıp Barış ve Kerem’i gol pozisyonla­rına sokuyor. G.Saray’ın derbideki en önemli silahı, omurgası olacaktır. Muslera’nın tecrübesi, Nelsson-Abdülkerim uyumu Torreira’nın orta alandaki enerjisi ve İcardi’nin golcülüğü, ayrıca Köhn’ün sol bekte oynamasını­n G.Saray’ın hücum gücüne katkı vereceğini düşünüyoru­m.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye