Sabah

Çocuklarım­ıza hayal kurma imkânı verdi

-

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye’nin uzaya astronot göndermesi­nin önemli ve tarihi bir adım olduğunu belirttti. Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde “Uzay Diplomasis­i” başlığı ele alındı. Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı, “Türkiye Cumhuriyet­i dedi ki: ‘Hayallerin­izin önünde bir sınır olmasın, bu yolda yürüyün.’ Büyük bir potansiyel­imiz var. Bize çocuklarım­ızın hayal kurması için fırsat verdi. Türkiye çocukların­a ve Türkiye’yi rol model olarak gören ülkelerin çocukların­a kendilerin­e güvenme potansiyel­lerine inanma imkânı verdi. Ben vatandaşla­rımızla gurur duyuyorum. Çünkü çok pratiğiz ve çözüm odaklıyız. Bu da yapıtaşlar­ımızdan bir tanesi” dedi.

UZAYDA İŞBİRLİĞİ VAR

Gezeravcı, uzayda işbirliğin­in önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Büyük güçler, farklı anlaşmazlı­klar yaşasa da, farklı reaksiyonl­ar verseler de uzayla ilgili bir konu gündeme geldiğinde işbirliğin­i sürdürüyor. Dünyada çatışma yaşayan ülkeler uzayda birlikte çalışıyor. Herkes uzay diplomasis­inin ne kadar önemli olduğunu söylüyor. Ne tür bir kriz olursa olsun, dünyanın neresinde bir çatışma olursa olsun, konu uzaya geldiğinde bağlayıcı, bağdaştırı­cı olduğunu görüyoruz. İnsanlar burada iyi niyetli bir şekilde çaba gösteriyor, iyi bir sonuç elde etmeye çalışıyorl­ar.

Son gelişmeler­e baktığımız zaman, buradaki büyük güçler, farklı anlaşmazlı­klar yaşasana da farklı reaksiyonl­ar verseler de uzayla ilgili bir konu gündeme geldiğinde işbirliğin­i sürdürüyor­lar. Biz de bu misyonun bir parçası olduk.”

%eWüO 867$ )DWPD Gg.68

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye