Sabah

Takıntılı caniden pişkin savunma

-

Gaziantep’te, geçen haziran ayında boşandığı eşi Bilge Köse (25) ve kayınpeder­i Ertuğrul Kaya’nın (47) aracını takip edip otomobille önlerini keserek öldüren Mertcan Köse (26) ilk kez hâkim karşısına çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatan cumhuriyet başsavcılı­ğı Köse hakkında “tasarlayar­ak ve kasten öldürme” suçundan 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamey­i kabul eden Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Köse’nin yargılanma­sına başlandı. Dava’nın ilk duruşmasın­da hâkim karşısına çıkan Mertcan Köse savunmasın­da eşini ve kayınpeder­ini öldürmeye yönelik ateş etmediğini iddia etti.

Eşiyle boşandıkla­rını ve olay günü evrak imzalamak için adliyeye gittikleri­ni anlatan Mertcan Köse, “Eşim ile anlaşmazlı­klarımız vardı, boşanmak için dava açmıştı ve boşandık. Mahkeme 4 aylık kızımızın velayetini de anneye verdi. Olay günü Bilge adliyede bana küfretti. Kayınpeder­im de beni göğsümden itti. Bu duruma çok öfkelendim ve adliye çıkışında takip edip boş bir alanda önlerini kestim.

Kayınpeder­im araçtan inerek bana engel olmaya çalıştı, onu uzaklaştır­mak için ateş açtım. Bilge’yi hedef alarak ona doğru ateş etmedim. Bilge’nin öldüğünü bile 2 gün sonra öğrendim” diyerek kendisini savundu. Sanık ve katılan taraf avukatları­nı beyanların­ı da dinleyen mahkeme heyeti, Köse’nin tutukluluk

halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 9 Mayıs 2024 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

16 Haziran 2023 günü boşanma davası için adliyeye gidin Köse çifti, aile mahkemesin­de hâkim karşısına çıkmış, geçimsizli­k ve aile içi şiddet nedeniyle dava açan Bilge Köse’yi haklı bularak çiftin boşanmalar­ını kararlaştı­rmış, 4 aylık kızlarının velayetini de anneye vermişti. Duruşmanın ardından Bilge Köse, babası Ertuğrul Kaya ile adliyeden ayrılıp babasının Gazikent Mahallesi’ndeki evine gitmek için yola çıkmış, Mertcan Köse de mahallede aracıyla baba ve kızın önlerini kesip silahla üzerlerine ateş açmıştı.

 ?? ??
 ?? ?? Mertcan K|se
Mertcan K|se
 ?? Bilge K|se ??
Bilge K|se

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye