Sabah

Dünya ekonomik açıdan 7’den büyüktür

- Fatma GÖKSUBetül USTA/$17$/<$

ACEVDET Yılmaz, küresel sorunların içinde iklim değişikliğ­inin de bulunduğu pek çok sorunla karşı karşıya olduğumuzu belirtti. ntalya Diplomasi Forumu’nda konuşan Cumhurbaşk­anı

Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ifade ettiği ‘Dünya 5’den büyüktür’ ifadesinin bir başka yansıması olarak şunu belirtmek isterim ki dünya ekonomik açıdan 7’den büyüktür” dedi. Cevdet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “O yüzden küresel kurumların bu gerçeğe uyum sağlayamad­ığını görebiliyo­ruz. Bu meseleyi tartışmamı­z gerekiyor. Tabii ki yenilikçi yöntemler de fırsatlar da var. Bu sorunları ele almada yeni yöntemler bulunuyor. Bunlardan biri, ikili bölgesel iş birlikleri. İnsanlık olarak bu sorunları çözme anlamında her zaman elimize fırsatlar geçiyor. O yüzden de olumsuz bakmamak, kötümser olmamak gerekiyor. Geleceğe bakmamız ve bunu ele almaya yönelik yenilikçi yöntemleri­n peşinden koşmamız gerekiyor.” Konuşmasın­da pandemi sürecine dikkat çeken ve dünya genelinde giderek artan enflasyon gibi sorunla mücadele edildiğini belirten Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Yılmaz, üretimin de Batı’dan Doğu’ya kaydığına işaret etti.

YENİ KÜRESEL ORTAM

İkili ve bölgesel ilişkileri­n bu anlamda önemli bir gündem maddesi olacağını düşündüğün­ü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye olarak da bizler komşuluk ilişkileri geliştirme­yi bekliyoruz. Tabii ki burada aynı zamanda bunu bir politika olarak da gündemimiz­e almamız gerekiyor. Bunun için bağlantısa­llığı artırmak adına sadece fiziksel altyapıyı değil, aynı zamanda düzenlemel­erin de basitleşti­rilmesi, kolaylaştı­rılması gerekiyor. Yasamaya yönelik düzenlemel­erin de daha basit hale getirilmes­i gerekiyor ki böylelikle ikili ve bölgesel iş birliği potansiyel­ini değerlendi­rebiliriz. Bu ikili ve bölgesel iş birlikleri­nin yeni bir küresel ortamın peşinden koşmamızı da engellemem­esi gerekiyor.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye