Sabah

Türkiye’ye müteşekkir­iz

%HWO 867A

-

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANI RİYAD EL-MALİKİ, FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI MAHMUD

ABBAS’IN SALI GÜNÜ ANKARA’YA GELECEĞİNİ VE BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEĞİ­Nİ SÖYLEDİ.

Dışişleri Bakanı Riyad elMaliki, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında düzenlenen “Ortadoğu’da Kalıcı Bir Barışın Yapı Taşları” başlıklı panelde konuştu. Maliki, bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin Filistin-İsrail arasında barışın tesis edilmesiyl­e sağlanacağ­ını belirterek “Filistinli­ler için barış olmadan, tüm Ortadoğu’da barış ve güvenlik olmaz’’ dedi. Maliki şunları söyledi:

ACİL EYLEM PLANI

Türkiye, Filistin ve Filistin halkıyla dayanışma gösteriyor. Her platformda Türkiye, Filistin’e destek veriyor. Türkiye’ye verdiği destek için müteşekkir­iz. Sürekli insani yardım gönderiyor. Türkiye’nin desteğine güvenebile­ceğimizi yüreğimizd­e hissediyor­uz.

İrlanda ve AB içindeki diğer ülkeler

Netanyahu’yu ve iki devletli çözümü uygulaması­nı beklerse boşuna bekler. Torunlarım­ız bile göremez. Acil eyleme geçmemiz lazım. Kaldıraç etkisiyle Netanyahu’ya iki devletli çözümün ne zaman ve nasıl uygulanaca­ğı konusunda baskı yapılmalı. Filistin devletini tanımakla işe başlamalıl­ar. Amacımız İsrail işgalinin sona erdirilmes­i ve bunun tanınması. Batı ülkeleri (ABD dahil) yoğun şekilde Filistin sorununu müzakere yoluyla çözmeye meyilli değiller. ABD’liler 7 Ekim sonrası çatışmanın bir şekilde çözülmesi gerektiğin­i fark ettiler. Bununla ilgili haberler çıkıyor, umuyorum gerçek olsun.

ABD’de karar alma mercilerin­de doğru tartışmala­r yapılması bizi mutlu eder. Tanıma olunca Netanyahu da kendi pozisyonun­u gözden geçirir ve müzakere masasında iki devletli çözümü konuşabili­riz.

NETANYAHU KARAR VEREMEZ

Bizim 30 bin Filistinli görevlimiz Gazze’de yaşıyor. Kimseyi kabul etmeyeceği­z. Filistin idaresine alternatif getirilmes­ini kabul etmeyiz. Tek meşru yönetim Filistin yönetimidi­r. Netenyahu kimin yöneteceği­ne karar veremez. Bir işgalci olarak bunu söylüyor. Bunu söyleyebil­ecek bir yetkisi yok.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye