Sabah

DÜNYANIN TÜM VİCDANLI İNSANLARI ‘HEMEN ATEŞKES’ DİYE HAYKIRIYOR

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde ‘Kadın, Barış ve Güvenlik Oturumu’nda lider eşleri ve katılımcıl­ara hitap etti. Emine Erdoğan, Suriye, Irak, Yemen, Sudan, Filistin ve daha birçok çatışma bölgesinde­n acı feryatlar yükseldiği­nin altını çizerek “Dünyanın tüm vicdanlı insanları yekpare sesle ‘Hemen ateşkes, hemen barış’ diye haykırıyor. Gazze’de sözün tükendiği noktadayız. Söylenebil­ecek son sözü Filistinli kız çocuğu Hind

Recep, çapraz ateş altındayke­n ‘Lütfen beni kurtarın’ sözleriyle söylemişti. Ne onu ne ailesini ne de canı pahasına ona yardıma koşan sağlık ekiplerini kurtarabil­dik. Barış umudunu canlı tutmak zorundayız. Barışa inanan cesur insanlar güçlerini birleştird­iğinde, girilen şiddet sarmalını kıracağımı­za, barış ve huzurlu düzeni güç birliğiyle elde edeceğimiz­e inanıyorum. Kadınların olmadığı bir barış süreci başarıyla sonuçlanam­az. Uluslarara­sı hukuk ve adalet sistemini ruhundan

kopararak yazılı birkaç ifadeye indirgemey­e çalışanlar­a boyun eğmeyeceği­z. Çocukların ölüme terk edilmediği adil bir dünya diliyorum” diye konuştu.

Emine Erdoğan ve lider eşleri daha sonra aynı fuaye alanında bulunan Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili almış ürünlerin bulunduğu stantları gezdi. Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da lider eşlerini “Anadolu’nun Asırlık Lezzetleri­ne Yolculuk” programınd­a ağırlamakt­an duyduğu mutluluğu belirterek, “Anadolu’nun kültürel zenginliği­ne bir kez daha tanıklık ettik” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Emine Erdoğan ve lider eşleri, oturumun ardından “Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi”ni ziyaret etti.
Emine Erdoğan ve lider eşleri, oturumun ardından “Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi”ni ziyaret etti.
 ?? ?? Emine Erdoğan, 2012’de Türk vatandaşı olan Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül
Karman’la sohbet etti.
Emine Erdoğan, 2012’de Türk vatandaşı olan Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman’la sohbet etti.
 ?? ?? Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği Afrika Kültür Evi projesi forumda stant açtı. Emine Erdoğan
lider eşlerine lokum ikram etti.
Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği Afrika Kültür Evi projesi forumda stant açtı. Emine Erdoğan lider eşlerine lokum ikram etti.
 ?? ?? Emine Erdoğan, Uluslarara­sı Kızı lay ve Kızılhaç Federasyon­u Başka nı Kate Forbes ile bir araya geldi.
Emine Erdoğan, Uluslarara­sı Kızı lay ve Kızılhaç Federasyon­u Başka nı Kate Forbes ile bir araya geldi.
 ?? ?? Hind Recep
Hind Recep

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye