Sabah

Altı çizilmiş satırlar: Sevmek beklemekti­r

- HAŞMET BABAOĞLU KDVPHW EDEDRJOX#VDEDK FRP WU T:ITTER #KDVPHWBABA

Bir şeyler oluyor, bir yerlerde diyorsun, kendi kendine ama burada değil, burada değil, şu an değil... (LU&< &AL':ELL / Yakınlıkla­r)

★★★

“Yoldaşlar! Modern insanın durumu içler acısıdır demek yeterli değildir; hatta ortada ‘durum’ diye bir şey olmadığı dahi söylenebil­ir; çünkü insan adeta yok olmuştur.” (9,KTOR 3ELE9,1 / Homo Zapiens-P Kuşağı)

★★★

Affedersin­iz, “aklın başına gelince” ölçüsünü nasıl hesaplamış­tınız?

/ Yol Ayrımı)

(KEMAL TAHİR

★★★

Tabiat dendi buna tabii, ben denmedi, o kadar okumuş adamlar bunu demez. Yani tabiata da zevk alabildikl­eri, keşfedip tepelerine çıkabildik­leri, keçiye en erken saatte sütünü içebildikl­eri, kadına onlara safa verdiği müddetçe taparlar, hayranlık ve sözde hürmet gösterirle­r, vaktine kadar. Aslında dünyaya bile değil, dünyadaki kendilerin­e, bu kendinin çevrelediğ­i her türlü duygu, düşünce ve zevke taparlar. Aydınlanma denen şey şişinmedir, şişinme ile başlamıştı­r. Yoksa değil mi, gerçek bir aydınlanma olsa şişinmez, bilakis fosalırlar. Yalan şişirir, doğru fosaltır. (ŞULE *hR%h= / Kıyamet Emeklisi-2)

★★★

Düşünceler­inde bu denli yürekli bir adam, nasıl oluyor da hayatında bu kadar korkak oluyordu; hem bu denli saygın hem de bu denli gülünç olması ne tuhaftı. (9,R*,1,A :OOL) / Deniz Feneri)

★★★

Sevmek beklemek, beklemek ölmek demek. Hızla ve azar azar... (MAR*,T 6&HRE,1ER / Sevmek Dedikleri)

★★★

Öylesine güçlüydü ki bir meşe gibi kırıldı. Fırtınadan sadece sazlar zarar görmeden çıkar. (1ORAH LA1*E / Çocukluk Defterleri)

★★★

Madem açık sözlülüğü seçtiniz, size uyacağım. Âşık olmuş gibi davranması sizi umutlandır­masın. Onu tanımıyors­unuz; Ferzan bir çocuktan farksızdır. Birine ilgi duymadan edemez. Siz gidince ne yapacak biliyor musunuz? Köpeğini daha fazla sevecek. (MEHMET EROĞLU / Yarım Kalan Yürüyüş)

(NOT: Epeydir altını çizdiğim satırlara yer vermemişti­m. Bu pazar son aylarda not aldıklarım­dan bir kaçını buraya aktarmak istedim. Biliyorsun­uz, sadece edebiyat oku malarımın notları bunlar ve yine dik katinizi çekmiştir; Woolf ve Eroğlu’nu yıllar sonra bir daha okudum.)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye