Sabah

ÖNCE RÜŞVET SONRA TEHDİT

CHP’nin Kırklareli’nde yaptığı önseçimden birinci çıkmasına rağmen aday gösterilme­yen Serdar Türker, bağımsız aday oldu: Vazgeçmem için Özel 3 kez aradı. İmamoğlu, İBB’de çok iyi maaş, makam aracı ve şoför teklif etti. Kabul etmeyince tehdit ettiler

- 6A%AH

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, adaylar üzerinde kurduğu baskı ve ilişki trafiği Kırklareli’nde yaşananlar üzerinden bir kez daha ortaya serildi. CHP’nin yaptığı önseçim anketlerin­de açık ara birinci çıkmasına rağmen aday gösterilme­yen Serdar Türker, Kırklareli belediye başkanlığı için bağımsız aday oldu. CHP, mevcut belediye başkanı Mehmet Kesimoğlu’nu yeniden aday gösterme kararı alırken, Serdar Türker de bağımsız aday olarak seçim propaganda­sına başladı. Kentte sevilen isimlerden olan Türker’in adaylığınd­an rahatsız olan CHP yönetimi, Türker’i adaylıktan vazgeçirme­k için düğmeye bastı.

BİZZAT ÖZEL 3 KEZ ARADI

Kırklareli’nde CHP’nin yaptığı önseçim anketlerin­de açık ara birinci çıkmasına rağmen aday gösterilme­yen Türker, bu süreçte kendisini destekleye­nlerle birlikte tehdit edildiğini söyledi.

Türker, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini bizzat aradığını belirterek, “Özgür Özel, 3 kez arayarak adaylıktan çekilmemi istedi. Çekilmeyec­eğimi ve arkamda Kırklareli halkı olduğunu ifade ettim” dedi.

İBB’DE ‘ÇOK İYİ MAAŞ’ TEKLİFİ

Sadece Özel’in değil, CHP yönetimind­e bulunmamas­ına rağmen, yönetimde etkili bazı isimlerin de aradığını söyleyen Türker, “Daha sonra Büyükçekme­ce Belediye Başkanı Hasan Akgün arayarak, Ekrem İmamoğlu’nun bir akşam yemeğinde görüşmek istediğini söyledi. Bunu da kabul etmedim” dedi.

Türker, siyasi ahlaka uymayan teklifleri de ifşa ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı, çok iyi bir maaş, makam aracı ve şoför teklif edildi. Bunun yanı sıra Özgür Özel, önümüzdeki yerel seçimde istediğim yerden belediye başkan adayı ya da milletveki­li yapma sözü verdi. Ancak ben hiçbir zaman verdiğim sözlerden geri dönmedim.

Son bir aydır da malum belediye başkanı (Mehmet Kesimoğlu) ve ekibi, kirli bir propaganda yürüterek adaylıktan çekileceği­mi ve onlara katılacağı­mı söylüyor.

Neden geri çekileyim?

 ?? ?? Özgür Özel
Ekrem İmamoğlu
Özgür Özel Ekrem İmamoğlu
 ?? 0XKaUUHP DOĞANTEZ ??
0XKaUUHP DOĞANTEZ
 ?? Türker ?? Serdar
Türker Serdar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye