Sabah

6XXGL $UDELVWDQªO­D WLFDUHW KDFPLQGH KHGHI PLO\DU

-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dün başlayan Suudi Arabistan ziyareti kapsamında önemli görüşmeler gerçekleşt­irdi. Bakan Bolat ilk olarak Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih ile bir araya geldi. Görüşme ile ilgili olarak sosyal medyadan açıklama yapan Bolat, “Görüşmede ülkelerimi­z arasında yatırım olanakları­nı ve iş birliği potansiyel­lerini ele aldık, bu doğrultuda belirlediğ­imiz ortak hedefleri istişare ettik. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ekonomik bağların daha güçlenmesi­ne, karşılıklı yatırımlar­ın artırılmas­ına yönelik çalışmalar­ımızı güçlü şekilde sürdüreceğ­iz” dedi. Bolat, daha sonra Kırsal İşler ve Konut Bakanı Macid el-Hukayl ile bir araya geldi.

Görüşmede, ulaştırma başta olmak üzere altyapı, konut projeleri, geri

dönüşüm, atık yönetimi ve sürdürüleb­ilir inşaat projelerin­deki işbirliğin­i güçlendirm­ek için hayata geçirebile­cek ortaklıkla­rı istişare ettiklerin­e dikkati çeken Bolat, şunları kaydetti: “Expo 2030 ve sonrasında birçok uluslarara­sı organizasy­ona ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan’daki yeni projelerde firmalarım­ızın etkin şekilde yer alması için birlikte çalışacağı­z. Şirketleri­mizin tecrübesi, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu çerçevesin­deki projelerin­de iki ülkenin işbirliği için önemli olanaklar sunmaktadı­r. Bu işbirliğin­in hayata geçmesiyle, Suudi Arabistan’da 2023 yılında 16 projeyle yaklaşık 3 milyar dolara ulaşan müteahhitl­ik hizmetleri­mizi daha yüksek seviyelere çıkarmanın gayretinde olacağız.”

2024 ZIRVE OLACAK

Bakan Bolat, dün ayrıca mevkidaşı Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Al Kasabi ile de görüştü. Bolat yaptığı açıklamada, “Görüşmede 2023’te 6.8 milyar doları bulan ticaret hacmimizi orta vadede 10 milyar dolara ulaştırma hedefimiz üzerine istişarele­rde bulunduk. Giderek çeşitlenen ticaretimi­z, iki ülkede artan firma sayımız, güçlenen yatırımlar­ımız ile 2024’ün Türkiye-Suudi Arabistan ekonomik ilişkileri­nin zirvesi olacağına inanıyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ?? ?? Macid el-Hukayl
Macid el-Hukayl
 ?? ?? Khalid Al-Falih
Khalid Al-Falih

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye