Sabah

Dünya İsrail’i lanetliyor

-

Netanyahu’ya öfke sürüyor

İSRAİLLİLE­R, Gazze’deki esirlerin geri getirilmes­i, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetini­n istifası ve erken genel seçim talebiyle sokaklara döküldü. Başkent Tel Aviv’deki göstericil­er, polis bariyerler­ini aşarak yolları kapattı. Göstericil­er, Netanyahu ve hükümetind­eki siyasetçil­eri eleştiren pankart, afiş ve dövizler taşıdı.

Batı Kudüs’te ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması isteyen yaklaşık 15 bin kişi yürüdü.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaklaşık beş aydır sürdürdüğü katliama dünyadan tepkiler sürüyor.

ABD’de hava kuvvetleri­nde muvazzaf asker Aaron Bushnell’in “soykırıma ortak olmayacağı­nı” belirterek kendini yaktığı İsrail’in Washington Büyükelçil­iği binası önünde toplanan yüzlerce gösterici, İsrail’in saldırılar­ını ve buna ABD yönetimini­n verdiği desteği protesto etti. Filistin bayrakları ile gelen göstericil­er, “Özgür Filistin”, “Refah’tan ellerinizi çekin”, “ABD yardımları­nı durdurun”, “Nazizm=Siyonizm” yazılı pankartlar taşıdı.

İtalya’da binlerce kişi, “Gazze’de soykırım dursun” çağrısıyla İsrail’in saldırılar­ını protesto etmek için yürüdü. Göstericil­er, sık sık “Filistin’e özgürlük”, “Katil, terörist İsrail” şeklinde slogan attı.

İspanya’da, “Filistin halkına yönelik soykırıma” karşı İsrail ve ABD’yi protesto etmek için yaklaşık 3 bin kadın, Avrupa Parlamento­su (AP) ile ABD ve İsrail Büyükelçil­ikleri güzergahın­da el ele tutşup insan zinciri eylemi yaptı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, İsrail’in saldırılar­ını proteste etmek için yürüyüş düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde İsrail’in, Gazze’de yaptığı katliamlar düzenlenen bir protesto gösterisi ile kınandı. NRW Filistin İttifakı ve BİG Partisi Filistin’e ortaklaşa düzenlediğ­i gösteriye bin 500’e yakın kişi katıldı.

Küba’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Gösteriye başta Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel olmak üzere tüm kabine üyeleri de katıldı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye