Sabah

HER DAKIKA ÖNEMLI

DÜNYANIN KINAMAKLA YETINDIĞI ISRAIL BARBARLIĞI SINIR TANIMIYOR Gazze’de her geçen dakika siviller ya vahşice katlediliy­or ya da bebekler açlıktan ölüyor. 6 dakikada Han Yunus’a 50 saldırı düzenleyen İsrail, yardım kuyruğunda­ki insanları bile katlediyor.

-

Siyonist İsrail, yaklaşık 5 aydır Gazze Şeridi’ni gece gündüz vurup en basit insanı yardım malzemeler­inin bölgeye girişine bile izin vermiyor. Bombalarda­n kaçıp okullara camilere ve derme çatma çadırlara sığınan yüz binlerce Filistinli, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkla­rla mücadele ediyor. Ancak açlığı bir silah olarak kullanan İsrail ordusu, yiyecek arayanları bile katlediyor. Geçtiğimiz cuma günü un almaya gidenlere saldıran ve 118 Filistinli­yi öldüren katil İsrail, yine yardım bekleyenle­ri vurdu. İsrail askerleri, dün öğle saatlerind­e Nablusi Kavşağı yakınların­da yardım bekleyen Filistinli­lere ateş açtı. 1 Filistinli hayatını kaybederke­n 26’sı yaralandı. İsrail ordusu, akşam saatlerind­e Gazze Şeridi’nin kuzeyinde insani yardım bekleyen Filistinli­lere bir saldırı daha düzenledi. Saldırada çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığ­ı belirtidi.

Deyr Belah kentinde insani yardım malzemesi taşıyan araçta, İsrail’in hedefi oldu. 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Öte yandan BMr Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Başkanı Catherine Russell, Gazze’de “ölümcül” yetersiz beslenmeyl­e karşı karşıya kalan çocuklar için “her dakikanın önemli olduğunu” belirterek ateşkes çağrısı yaptı. İsrail, “güvenli olduğu” iddiasıyla Filistinli­leri sürdüğü Refah’a da saldırmaya devam ediyor.

TEHCİRE ZORLUYOR

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, “İsrail, kasıtlı olarak yerinden edilenleri vurarak Gazze halkını tehcir etmek istiyor. Güvenli bir yer olmadığı ve Refah’ın ateş altında olduğu mesajını veriyor” dedi. İsrail ordusu, Han Yunus’ta 6 dakika 50 noktayı bombaladığ­ını bildirdi.

 ?? ?? İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne düzenlediğ­i
dırılarda can kaybı 30 bin 410’a yükseldi.
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne düzenlediğ­i dırılarda can kaybı 30 bin 410’a yükseldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye