Sabah

GENÇLERE 100 BIN TL HIBE YENI EVLENENLER­E DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemdeki vizyonunu 6 ana başlık altında anlattı. Kentteki genç girişimcil­ere 150 bin TL hibe verilecek. Yeni evlenen çiftlere ise destek sağlanacak

-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vizyon projelerin­i bir törenle tanıttı.

6 BAŞLIKTA BURSA...

Başkan Aktaş, projelerin­i ‘Ulaşan Şehir, Dirençli Şehir, Yeşil ve Yaşanabili­r Şehir, Üreten Şehir, Yaşayan Şehir ve yaşatan Şehir’ olmak üzere 6 ana başlık altında şöyle anlatttı:

Toplam 57 kilometrel­ik raylı sistem vatandaşla­ra hizmet ediyor. Yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığım­ızca devam eden 4,6 kilometrel­ik Emek-Şehir Hastanesi uzatma hattının ilk istasyonun­u hizmete alıyoruz. Bu hatla raylı sistem ağımızı Yüksek Hızlı Tren Bursa Garı ve Şehir Hastanesi’yle buluşturuy­oruz.

Diğer uzatma hattımız da Üniversite-Görükle-Kurtuluş Hattı olacak. 5,4 kilometre uzunluğa sahip ve üç istasyonda­n oluşan bu hat ile üniversite­den Görükle merkeze raylı sistemle erişimi sağlıyoruz.

Kuzeyde ve güneyde oluşturula­n bu iki koridorda inşa edilecek iki tünelle Bursa için bir ilki gerçekleşt­irmiş olacağız.

Kuzey koridorund­a yer alan 5,5 km’lik tüpten oluşacak tünel Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan başlayarak Ata Bulvarı’na direkt çıkacak.

Tüm bu çalışmalar neticesind­e tek bir ana hat üzerine konumlanmı­ş şehri 3 ana hatta kavuşturmu­ş olacağız.

Birbirine bağlantı yollarıyla Bursa trafiği artık üçe bölünecek. Dolayısıyl­a trafik yükümüz yaklaşık 3 kat hafiflemiş olacak.

ÖNCELİK DÖNÜŞÜM

DIRENÇLI ŞEHIR:

başlığı altında kentsel dönüşüme öncelik vereceğiz.

Bilimsel bir altyapı ve bütüncül bir bakış açısıyla doğru planlama ve ortak akılla dirençli şehir Bursa için şimdi dönüşüm zamanı.

Geçtiğimiz dönemde afetlere dirençli ve sürdürüleb­ilir bir şehir inşası için Bursa’da yer alan yaklaşık

530 bin yapı ve 1 milyon bağımsız bölüm konuttan dönüşüm önceliği bulunan alanlarda çalışmalar­ımızı başlattık. Bir bir tamamlıyor­uz.

HEDEF 11 BİN KONUT

14 farklı dönüşüm projemizle 2025 yılı sonuna kadar 11 bin konutu hak sahiplerin­e teslim etmiş olacağız.

Kentsel dönüşüm çalışmalar­ımızı konut alanlarıyl­a birlikte tarihi alanlarda, imalat ve sanayi alanlarınd­a, kamusal alan ve yapılar özelinde de sürdürüyor­uz.

 ?? ??
 ?? ?? Muharrem DOĞANTEZ
SABAH
Muharrem DOĞANTEZ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye