Sabah

EMİNE ERDOĞAN DÜNYA VİCDANININ SESİ OLDU

- Fatma GÖKSU/ANTALYA

Diplomasin­in nabzının attığı Antalya Diplomasi Forumu’na Emine Erdoğan’ın himayesind­e düzenlenen “Kadın, Barış ve Güvenlik Üzerine Yüksek Düzeyli Oturum” başlıklı panel damgasını vurdu. Gazze’de yaşanan soykırımın sona erdirilmes­i için lider eşlerinin tek ses,tek yürek olduğu panelin ardından katılımcıl­ar Emine Erdoğan’a teşekkür etti. Afrika

Birliği Komisyonu Başkanı’nın Kadın, Barış ve Güvenlik Özel Temsilcisi Bineta Diop panelde yaptığı konuşmada Emine Erdoğan’a “kadın, barış ve güvenlik” konularını, ADF’de her zaman gündeme getirdiği için teşekkür ederek “Emine Erdoğan’ın liderliği sayesinde bu konuda daha önce de birçok kez konuştuk. Dünya genelinde yaşanan zorlukları­n üstesinden gelmek için kadınların sesinin duyulduğu ve saygı gördüğü etkili diplomasin­in hiç bu kadar kritik olmadı” dedi. Emine Erdoğan dün sona eren Antalya Diplomasi Forumu’nda lider eşleriyle coğrafi işaretli ürünler ve dokuma el sanatları sergisini gezmiş ve ‘Anadolu’nun Asırlık Lezzetleri­ne Yolculuk’ etkinliğin­e katılmıştı.

+ayrettin ŞAŞMAZ-Mikail ZEYBEK/MUĞLA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Muğla Menteşe’deki Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen mitingde 50 bin vatandaşa hitap etti. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı:

HER HİZMETTE MÜHRÜMÜZ VAR: Muğla’ya yapılan her hizmette mührümüz var, damgamız var. Kendimi fahri Muğlalı olarak da görüyorum. Biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Alt yapı eksikleri gidermek için çalıştık, ülkemizi 21 yılda 3 kat büyüttük. Hiç kimseyi hiçbir zaman ötekileşti­rmedik. Her kesimden vatandaşım­ızın tamamını kucakladık, tamamına hizmet ettik. Kürt kardeşleri­mizin hakkını da biz savunduk. Ege’ye de Doğu Anadolu’nun her karışına da yatırımlar­ı biz götürdük. Biz bu ülkeyi 81 ilin tamamıyla kucakladık. Türkiye’yi önce 2023 hedefleriy­le sonra da Türkiye Yüzyılı hedefleriy­le biz buluşturdu­k.

EN BÜYÜK MÜJDEMİZ YENİ KALKINMA HAMLESİ OLACAK: Cumhuriyet­imizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz. . Ülkemize en büyük müjdemiz bu olacak.

31 MART’TAN SONRA HALKIMIZIN GÜVENİYLE BİZİ KİMSE TUTAMAZ: Yerel yönetimler­de de 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı güven alırsa bizi tutana aşk olsun. Biz, tüm gücümüz ile Muğla’yı daha huzurlu daha müreffeh geleceğe hazırlayac­ağız. Muğla inşallah sandıkları patlatarak gerçek belediyeci­lik konusunda bize güvenini ortaya koyacaktır.

TERÖRLE MÜCADELEYE KARARLILIK­LA DEVAM EDECEĞİZ:

15 Temmuz’un ardından terörle mücadelemi­zi terörün kaynağı olan yerlerde yürüteceği­mizi ilan ettik. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de bütün teröristle­ri mağaralara gömdük. Gene yapacağız. Milletimiz­in huzuruna kimse kastedemez. Irak ve Suriye’de bunları yaptık. Yola aynı kararlılık­la devam edeceğiz.

 ?? ??
 ?? ?? Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Uluslarara­sı Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyon­u (IFRC) Başkanı Kate Forbes’la bir araya geldi.
Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Uluslarara­sı Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyon­u (IFRC) Başkanı Kate Forbes’la bir araya geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye