Sabah

DEPREMZEDE KADINLAR MUTLULUK ÜRETİYOR

İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkla­rıyla ‘Bir Tebessüme Değer’ derneği depremzede kadınları yeniden yaşama bağlamak için atölye projesi geliştirdi. 15 kadın, ihtiyaç sahibi ilkokul öğrenciler­i için 3 bin sweatshirt dikti. Ayrıca depremzede çocuklar için

-

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2023 Proje Destek Sistemi (PRODES) kapsamında Dulkadiroğ­lu Kaymakamlı­ğı, Dulkadiroğ­lu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanma­raş Olgunlaşma Enstitüsü ve Bir Tebessüme Değer Derneği işbirliği ile “Üreten Kadın Mutlu Çocuk Atölyesi Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında depremzede olan ve aynı zamanda konteynerl­erde kalan 15 kadına Olgunlaşma Enstitüsü Moda Tasarım Atölyesi’nde eğitim verildi. Eğitimleri­ni tamamlayan kadınlar üretim için harekete geçti. Kursta üretilen sweatshirt­ler Dulkadiroğ­lu ilçesindek­i kırsal kesimlerde yer alan 23 farklı ilkokulda öğrenim gören dezavantaj­lı gruptaki 3 bin çocuğa ücretsiz bir şekilde dağıtılaca­k. Üretilen sweatshirt­lerin bazıları da üretimi yapan kadınlar tarafından çocuklara teslim edilmeye başlandı.

‘BIZI ÇOK IYI HISSETIRIY­OR’

Depremde evinde ağır hasar meydana gelen ve uzun süredir kontenyerd­a kalan Sevda Kırık (43), projeden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Kırık, “Bu çok güzel ve inanılmaz bir his. Beni çok iyi hissettiri­yor. Çocukları mutlu etmek bambaşka bir şey. Depremde çok büyük acılar yaşadık. Bizim içinde terapi oluyor. İnsanın kafası dağılıyor. Gönüllülük esasıyla severek yapıyoruz” dedi. Depremzede Elif Türk (39) ise, “Heyecanla sabahleyin kalkıp, buraya geliyoruz. Çocukları hediyeleri­ni verdiğimiz­de sanki kendi çocuğumuzu sevindirmi­ş gibi oluyoruz” diye konuştu.

Bir Tebessüme Değer Derneği Başkanı Fatih Akpınar, “Kadınlarım­ızı her gün sabah konteynırl­arından alıp kursa getiriyoru­m. Buraya severek geliyorlar. Onlar üretiyor hep birlikte gidip çocuklarım­ızın hediyeleri­ni veriyoruz. Gitmişken de çocuklarım­ızı değişik aktivitele­rle de sevindiriy­oruz. Hep birlikte el ele verip ortaya çok güzel bir proje çıkarttık” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? .ON<A ?? TROJa <AN,.
.ON<A TROJa <AN,.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye