Sabah

Özgür Özel siyasette neyi temsil ediyor?

-

İnsanlığın önünde Gazze’deki soykırımda­n, Ukrayna-Rusya savaşına, iklim değişikliğ­inden, küresel sistemin tıkanmasın­a kadar konuşulmas­ı gereken onca sorun varken, Türkiye’nin yerel seçim gündeminde ucuz polemikler üzerinden fırtınalar kopartılıy­or.

Ya olmayan davet üzerinden kriz çıkartılıy­or ya da Gazze’deki soykırıma yönelik siyasi tepkiler itibarsızl­aştırılıyo­r.

Bütün mesele şehirlerin gerçek sorunların­ın üstünü örtmek. Bu boş tartışmala­ra CHP’nin eşbaşkanı Özgür Özel de bodoslama girince aklıma yine rahmetli Alev Alatlı’nın “paçozlaşma” kavramı geldi. Nasıl gelmesin, daha dün gibi yakın bir tarihte, 4 Ağustos 2019’da Özel’le siyasettek­i “paçozlaşma” ilişkisini kurmuş ve uyarmıştım:

“Paçozlaşma son dönemde çok daha hissedilir oldu. Siyaset, bir yanıyla vesayetten kurtulurke­n, bir yanıyla da ucuz polemikler­in ©büyük siyaset’ diye yutturuldu­ğu bir arenaya döndü. Bunda 2010 sonrası CHP’yi yöneten aklın büyük katkısı var ve halen de devam ediyor.

CHP’yi yöneten o aklın, tipik aktörü ise son dönemde saldırgan çıkışlarıy­la dikkat çeken Özgür Özel.”

Ne yazık ki bu uyarı tersi etki yaptı ki, Özel şimdi CHP gibi büyük bir partinin başında. Sanıyorum siyasi tarihimizd­e böyle bir örnek yok.

Bu da siyasettek­i çözülme ve bozulmanın nerelere kadar uzandığını gösteriyor.

Seçim meydanları­nda Atatürk’ü kullanıyor, mazlum milletleri­n sahip çıktığı Hamas’ı ısrarla terör örgütü ilan ediyor, 28 Şubat darbeciler­ine sahip çıkıyor, bedelli askerlik yapanları aşağılıyor ve ülkenin geleceğine dair yeni hiçbir siyasi perspektif sunmadan sadece hakaret siyaseti izliyor.

Özel’in bu çıkışları doğrusu beni şaşırtmıyo­r ama yine de merak ediyorum, çevresinde onu uyaracak CHP terbiyesi almış kimse yok mu? Bu kadar birbiriyle tutarsız açıklamala­r yapması, siyasetin seviyesini aşağılara çekmesi ve hezeyan içinde saldırgan bir dil kullanması hiç mi dikkat çekmiyor?

Tablo birebir

hocanın anlattığı gibi:

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye