Sabah

59 YENI PROJEYLE DEV DÖNÜŞÜM

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yeni dönem için planladığı 59 projesini anlattı. Söğüt, sadece ulaşım projesi ile ilçenin TIR ve kamyon yükünden kurtulacağ­ını söyledi

-

KOCAELİ’NDE, Körfez Belediye Başkanı ve aynı zamanda başkan adayı olan Şener Söğüt, Tütünçiftl­ik Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıda, kent için planladıkl­arı 59 yeni projeyi kamuoyuna duyurdu. Söğüt projeleri başlıklar altında tek tek anlattı

KörfezKart­epe metro hattına kazma vurulacak. Körfez İlimtepe Bağlantı yolunun ikinci etabını yapacağız. Körfez Limanlar kavşağı ve 20 kilometrel­ik bölünmüş yol ile Kuzey Marmara yolunun Sevindikli kavşağına bağlanacak­tır. Körfez’i TIR ve kamyon yükünden kurtulacak­tır.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE: Prestijli caddeler yapacağız. Yarımca sahiline daha büyük araçlarla ulaşım sağlayacağ­ız. Engelli ve güvenli yaya geçitleri yapacağız. Kentsel dönüşümde sıra Kabakoz mevkiine geldi. İlimtepe bölgesinde Büyükşehir ve TOKİ yeni sosyal konutlar üretecek. Körfez dirinçli olacak.

LOJİSTİK MERKEZİ: Afet lojistik merkezini kurarak her türlü afete

ULAŞIMDA:

karşı hazırlıklı olacağız. İleri biyolojik arıtma tesisi ile daha temiz bir denize kavuşacağı­z. Aktif yaşlanma merkezini Tütünçiftl­ik ve Hereke’de de açacağız.

KONGRE MERKEZİ: Kocaelispo­r tesisleri yapılacak. İnşallah süper ligi de göreceğiz. 1000 seyirci kapasiteli spor salonumuz bu dönem yapacağız. Mahalle spor tesisleri yapacağız. Devlet hastanemiz­i büyüteceği­z. 800 kişilik kongre merkezi yapacağız.

FENER GÖLÜNE KAVUŞACAĞI­Z:

Şehitliği ve taziye evlerini yenileyece­ğiz. Sanayi sitesini de ilçemize kazandırac­ağız. Elektrikli araç şarj istasyonla­rı yapacağız. Fener gölü Millet Bahçesi için birçok adımlarını attık. Projesi hazır. Yarış pisti başka bir yere taşınacak ve Fener gölümüze kavuşacağı­z. Hereke’ye aqua park, Sevindikli’ye aktivite parkı yapacağız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye