Sabah

G.Saray artık çok yakın!

-

Maçın favorisi Galatasara­y’dı ve 3 puanı aldı. Kazanırken 12 yıllık tarihi de değiştir di. Kalite anlamında beklenti altında bir maç oldu. Bunu bir kere yazalım… Galatasara­y için 2. dakikada gelen gol piyangoydu. Dep lasmanda oynuyorsun­uz ve maçın hemen başında rakibinizi­n kendi kalesine attığı gol ile öne geçiyorsun­uz… Çok kritik bir eşiği atladı. Açıkçası derbiyi kazanarak şampiyonlu­k yolunda virajı döndü.

Şu psikolojik üstünlük meselesi var ya son zamanlarda, Galatasara­y bu sefer tam anla mıyla bu üstünlüğü ele geçirdi. Artık şampi yonluğa çok daha yakın.

Gelelim Beşiktaş’a… Maçı kazan mak adına bir şey yapmadı. Ruhu yok… Amartey ve Musrati’nin olduğu orta saha zayıf kaldı. Tek heyecan veren Muçi oldu. Adam topu ayağına aldığı zaman Beşiktaş taraftarı ayağa kalktı… Tek yaratıcı oyuncuydu. Biraz da Rashica… Semih’in nerede oynadığı belli değildi.

Bir forvet oldu, bir sol açık bir orta ya geldi. Bizim başımız döndü… Çocuğun başı dönmez mi? Cenk zaten verimsiz. Beşiktaş’ın kulübe gücü de zayıf tı. Ama en azından alsana Aboubakar‘ı daha erken oyuna… Santos yine önce skordaki beraberliğ­i planlamışt­ı. Golü atmak kolay değildi Beşiktaş için… Girdiğin pozisyonla­rda da zaten yine Muslara çıktı karşına… Ghezzal’ın kaçırdı ğı gol Beşiktaş adına altın bir fırsattı.

Bu kadar yorgun ve hele de ikinci yarıda iyice oyundan düşen Galatasara­y’a karşı kazanmamak, bu fırsatı kaçırmak, Beşiktaş ve Santos adına yapılacak yeni eleştirile­re çanak tutacak. Portekizli teknik adam için büyük fırsattı. Müthiş destek, tribün de olağanüstü şov… Ama sahada kazanmaya inanmayan Beşiktaş. Halil Umut Meler’in en tartışmalı kara rı Cenk’in penaltı beklenen pozis yonuydu. Evet Cenk biraz abartı lı döndü ve formasında­n da çekildi… Pozisyon penaltıydı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye