Sabah

Bir İstanbul analizi…

-

İstanbul’daki seçim yarışı ilginç bir seyir izlemeye başladı. Seçim, neredeyse İstanbul gündeminde­n uzaklaştır­ılmak üzere. Bu kurguda klasik CHP’yi aşan, Genel Başkan bile dışlayan, hatta önüne katıp götüren bir planlama söz konusu. Maalesef AK Partililer de zaman zaman rakibin kampanyası­nın sosyal medya ayağına takılmakta veya kendi adayına yönelik algı operasyonu­na maruz kalmakta!

AK Parti’nin İstanbul’da başkanlık yarışına girebilece­k, farklı özellikler­iyle temayüz etmiş birden çok aday adayı vardı. Cumhurbaşk­anı kılı kırk yardı. Dinlemedik kimseyi bırakmadı. Anketlere baktı, teşkilatla­rın nabzını tuttu. Duyguları değil, aklı ön plana çıkardı. Ve ismi Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi. Ön hazırlık sürecindek­i muhtelif sesler, ileri geri yorumlar o günden sonra kesildi. Adayın etrafında birlik görüntüsü verildi. Ki AK Parti açısından bu seçim sürecini 2019 seçimlerin­den ayıran en olumlu husus da teşkilat-aday bütünleşme­si oldu. Murat Kurum da muhteşem bir performans­la kamuoyunun karşısına çıktı. İstanbul’un en önemli sorunların­a odaklandı, çözüm önerileri ve projeleri ile etkileyici bir grafik yakaladı. Böylece Kurum’un enerjisi, AK Parti’nin İstanbul birikimi ile sinerjiye dönüştü.

kısmını açmadan önce,

fayda var. Genel Başkan

İstanbul’daki lansmanınd­a da ilçe adaylarını­n belirlenme­sinde de sadece

konumunda tutuldu. Yani, CHP’deki liderlik sorunu ile yönetim sorunu aynı anda yaşanırken, tabanda da soru işaretleri artmaya başladı. İşte o andan itibaren dört koldan Murat Kurum’a ve AK Parti seçim stratejisi­ne karşı ataklar gelişti. Ne oldu?

■ İmamoğlu, son düzlüğe kadar bekletildi ve kararı son haftalarda netleşen seçmen kitlesinin sıcak hafızasına hitap etmesi hedeflendi.

■ İstanbul’daki deprem riski, ulaşım çilesi, ihmal edilen altyapı sorunları gündemde baskılanır­ken genel ekonomik şartlar tartışılma başlığı yapılmaya çalışıldı!

■ İstanbul’da

çıkarsa da

ağırlık kazandı. Ve somut işbirlikle­ri bizzat Özgür Özel’in ağzından da ete kemiğe büründü.

■ ve seçmenleri­ne dönük taktik söylemler geliştiril­di. YRP’nin, Murat Kurum’un oy potansiyel­ini aşındırmas­ı teşvik edilirken, İYİ Partililer­in de Genel Başkan

rağmen İmamoğlu’na yönelmesi için mavi boncuk dağıtıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye