Sabah

DIMDEX 2024’e Türk çıkarması

KAAN ile yeni bir sayfanın açıldığına vurgu yapan dünya basını ‘’Bu test, Türk-Yunan ilişkileri­nde ve Türk-Amerikan ilişkileri­nde paradigmal­arı değiştirme potansiyel­ine sahip’’ ifadelerin­i kullandı

- DIŞ HABERLER

Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN dünyanın gündeminde­n düşmüyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk uçuşunu başarıyla gerçekleşt­iren KAAN, başta Batı basını olmak üzere dünya basınında büyük ses getirdi. KAAN’a olan ilgi devam ediyor.

■ Son olarak Arab News, KAAN’ın tarihi uçuşunu manşetine taşıdı. “Türkiye, hava kuvvetleri­ni geliştirme yolunda atılım yapıyor’’ başlığını atan gazete, dikkat çeken ifadelere yer verdi. KAAN ile yeni bir sayfanın açıldığına vurgu yapılan yazıda, “Bu test, Türk-Yunan ilişkileri­nde ve Türk-Amerikan ilişkileri­nde paradigmal­arı değiştirme potansiyel­ine sahip’’ ifadeleri kullanıldı.

■ Yazıda “ABD, NATO müttefiki Türkiye’nin hava kuvvetleri­ni geliştirme­sini engellemek için elinden geleni yaptı’’ vurgusu dikkat çekti. “Ülkenin savunma sanayiini geliştirme­si ve NATO müttefikin­in sağlamayı reddettiği askeri teçhizatı üretmeye başlaması birkaç yıl aldı’’ denilen yazıda, ‘’Pek çok milli proje de şu anda devam ediyor’’ ifadeleri kullanıldı.

■ Türkiye’nin bu yönde attığı adımların meyvelerin­i topladığın­a dikkat çekilen yazıda Türk İHA’larının 2020 Azerbaycan­Ermenistan savaşı sırasında çok önemli rol oynadığı ve çatışmanın kaderini değiştirdi­ği belirtildi.

TÜRKIYE, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen DIMDEX 2024 Fuarı’na 39 savunma sanayii firmasıyla katılım sağlıyor. Dün başlayan ve 6 Mart’ta sona erecek fuarda Türk savunma sanayii firmaların­ın ürettiği çeşit li insansız kara ve hava araçları, zırhlı araç platformla­rı, silah sistemleri, elek tronik sistemler, mühimmat, simüla törler ve lojistik destek ürünleri, başta MENA bölgesi olmak üzere tüm katı lımcıların beğenisine sunuluyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye