Sabah

TÜRKİYE, RAMAZAN ÖNCESİ DEVREDE

Filistin Devlet Başkanı Abbas, bugün Türkiye’de olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile görüşmede İsrail zulmünün durdurulma­sının yanı sıra Gazze’ye insani yardım operasyonl­arı görüşülece­k

- %HWO 867$

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ankara’da görüşecek. Devlet Başkanı Abbas’ın ziyaretind­e Filistin davasına Türkiye tarafından verilen güçlü destek bir kere daha en üst düzeyde teyit edilecek, akan kanın durdurulma­sına yönelik ortak çabalar hakkında gerekli istişare ve eşgüdüm sağlanacak. Gazze’deki gelişmeler­in yanı sıra, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki güncel durum ele alınacak. İnsani yardım operasyonl­arı da ele alınacak.

Gazze’de kalıcı ateşkesin bir an evvel sağlanması­nın ardından, ihtilafa müzakerele­r yoluyla adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm getirilmes­ini ve 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devletinin kurulmasın­ı hedefleyen bir siyasi sürecin başlatılab­ilmesi hususunda atılabilec­ek adımlar görüşülece­k. Türkiye,

Kızılay, Refah’taki Gaz zeliler için yeni aşevinde bin aileye sıcak yemek

dağıtıyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ının başından itibaren Mısır’la eşgüdüm halinde Gazze’ye yönelik kapsamlı insani yardım sevkiyatla­rı gerçekleşt­iriyor.

TİKA, AFAD ve Kızılay gibi kurumlar, Gazze ve Batı Şeria’daki yardım faaliyetle­rini sürdürüyor. Abbas’la gerçekleşt­irilen görüşmeler­de insani yardım operasyonl­arı da gündeme gelecek.

Uluslarara­sı Adalet Divanı’ndaki (UAD) süreçler başta olmak üzere bu hususta atılmakta olan adımlara ilişkin istişarele­rde bulunulaca­k. Ekonomi, ticaret ve eğitim başta olmak üzere ikili başlıklard­a işbirliğim­izi geliştirme yolları üzerinde durulacak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 6$%$+
6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye