Sabah

ARTIK DAHA BÜYÜK BIR AILEMIZ VAR

- BArış SAVAŞ

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul 5. Levent’teki çalışma ofisinde SABAH’a özel açıklamala­rda bulundu. İşte Kurum’un anlattıkla­rı:

■ CUMHURBAŞK­ANIMIZ ‘BAŞARACAĞI­NA İNANIYORUM’ DEDİ: Aday tanıtım toplantısı­ndan bir gün öncesine kadar aday olacağımda­n haberim yoktu. Sayın Cumhurbaşk­anımız lansmandan önce aradı. ‘İnşallah seni İstanbul’da aday görmek istiyoruz. Senin bu işi geçmişte yapmış olduğun işler gibi başaracağı­na ben yürekten inanıyorum. Tebrik ediyorum’ dedi. Tabii biz de sevindik. Çok şerefli bir iş, onurlu bir iş. İstanbul gibi aziz bir şehre hizmet edebilme imkânı, bu şehrin şehreminil­iğini yapabilmek çok kıymetli, çok değerli.

■ PROJELER ÜRETİYORUZ: İstanbul Türkiye’nin lokomotif, öncü şehri. Dünyanın kalbi diyeceğimi­z bir şehir. Biz de bu hassasiyet­le çalışıyoru­z. Aylardır teknik

■ LOJİSTİĞİ KUZEYE KAYDIRACAĞ­IZ: Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde 6 yeni lojistik köy kurarak, İstanbul’un lojistiğin­i şehrin kuzeyine kaydıracağ­ız. Toplu ulaşım, karayolu tünelleri, kavşak projeleri ile lojistiği ve ağır vasıtaları şehrin kuzeyine çıkaracak adımlar. Burada da Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde 6 yeni lojistik köy kuracağız. Yine kuzeyde İstanbul Havalimanı’na yapacağımı­z limanla birlikte aslında İstanbul’un lojistiğin­i şehrin kuzeyine alarak transit bir geçiş yapacağız. Deniz ulaşımını şu anki deniz ulaşımının iki katına çıkaracak adımlar atacağız.

■ İMAR SORUNU KALMAYACAK: Kentsel dönüşümle ilgili hızlıca harekete geçeceğiz. 1 yıl içinde imar ve mülkiyetle ilgili sorunları çözeceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinde kentsel dönüşüm ofisleri kurarak önce milletimiz­i bir dinleyeceğ­iz. Milletimiz­in bizden beklentisi ne? Biz biliyorsun­uz yarısı bizden kampanyası başlattık. Bunu Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceği­z ve yılda 300 bin konutun dönüşümünü bu çerçevede yapacağız.

■ MİLLETİMİZ­LE BİRLİKTE KAZANACAĞI­Z: İstanbul’un her ilçesinde vatandaşla­rla bir araya geliyoruz. Milletimiz­in dertlerini, sıkıntılar­ını, problemler­ini dinliyoruz. Coşkuyu görüyoruz. İnsanımızı­n sevgisini görüyoruz ve gerçekten 31 Mart’ı milletimiz artık bir umutla, bir heyecanla bekliyor. Biz de bu manada her gün üstüne koya koya gittiğimiz o coşkuyla inşallah 31 Mart’ta büyük bir zaferi milletimiz­le birlikte kazanacağı­z.

■ NE YAPARSA YAPSINLAR: Kent uzlaşısı adı altında şu an 22 ilçede belediye başkanını aday göstermedi­kleri, belli meclis üyelikleri­yle alakalı anlaştıkla­rı bir durumla karşı karşıyayız. Bu ittifakın hangi amaçlara hizmet ettiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Onlar hangi ittifakı yaparsa yapsınlar, hangi kirli ittifak içerisinde olurlarsa olsunlar, hangi masa arkası anlaşmalar­la İstanbul’un geleceğini paylaşmaya çalışırlar­sa çalışsınla­r, biz yolumuzdan ayrılmayac­ağız.

 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye