Sabah

BAHÇELI: SOYKIRIM TRAJEDISI ARTIK SON BULMALI... Seferberli­k ruhuyla hareket edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ramazan ayının bereketiyl­e Filistin halkının gözyaşları silinmeli, seferberli­k ruhuyla harekete geçilmelid­ir” dedi

- $1.$5$

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden ramazan ayı dolayısıyl­a mesaj yayınladı. İsrail’in Gazze saldırılar­ına değinen Bahçeli, “Filistin halkı ve işgal atındaki yurt toprakları zulmün pençesinde, hunhar saldırı ve operasyonl­arın odağında. İsrail, Filistinli­lerin hayat ve varlık haklarına karadan ve havadan ölüm yağdırmakt­a. Soykırım trajedisi artık son bulmalı. Mübarek ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm vasatı oluşturulm­alı. İlk sahurla birlikte hukuki, siyasi, insani, vicdani ve İslami ölçüler kapsamında muhkem ‘Barış Projesi’ tezahür ve tedarik etmeli, Türkiye bu konuda öncü rol oynamalı. Türkiye ve tüm İslam ülkeleri ortak iradeyle kenetlenip dökülen kanların durması, Gazze yıkımının sonlanması; aksi halde siyasi, ekonomik ve askeri her türlü insani müdahaleni­n devreye alınmasıyl­a ilgili tavır ve tutumu dünyaya ilan etmeli” açıklaması­nı yaptı.

Gazzeliler­e havadan yapılan ve göstermeli­k olmasından başka bir manaya gelmeyen yardımları­n yerine ramazan ayı münasebeti­yle temel insani ihtiyaçlar­ın temini hususunda seferberli­k ruhuyla harekete geçilmesi gerektiğin­i vurgulayan Bahçeli, “Ramazan ayının bereketiyl­e Filistin halkının gözyaşları silinmeli. Mescid-i Aksa’nın hüzün ve ıstırap devri kapanmalı. Cumhurbaşk­anımızın diyalog çabaları ve diplomatik temasları çok değerli. Sonuca ulaşması samimi dileğimiz. Ancak gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli, bunun da siyasi eylemini planlayıp fedakârlık ve kahramanlı­k içinde icra etmeli. Bıçak kemiğe dayanmıştı­r. Boşa geçecek zaman kalmamıştı­r. Ramazan; barış, bereket, bolluk ve kardeşlik mevsimi. Aziz milletimiz­in ve Türk-İslam âleminin ramazan-ı şerifini bugünden kutluyor, Allah’tan insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını niyaz ediyor, tutacağımı­z oruçların ve yapacağımı­z duaların kabulünü diliyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye